Slika je simbolična.
Za obdobje od 25. junija do 31. avgusta je Zveza prijateljev mladine Maribor objavila pester program poletnih aktivnosti.

Počitnice s prijatelji je najobsežnejši program Zveze prijateljev mladine Maribor, ki v poletnih mesecih ponuja veliko možnosti in priložnosti za ustvarjalno in doživetij polno preživljanje prostega časa otrok in mladostnikov.

V obdobju od 25. junija pa vse do 31. avgusta so na izbiro številne delavnice, izleti, druženja in nova spoznanja.

Otroci in mladi pa lahko letujejo na morju v Vzgojno-izobraževalnem in rekreacijskem centru v Poreču ter v Domu Miloša Zidanška na Pohorju, bogat počitniški program pa ponujajo tudi v Mariboru, v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor.

Počitniško varstvo

Počitniško varstvo izvajajo za otroke od končanega 1. do 5. razreda osnovne šole v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor in poteka od 28. junija do 27. avgusta. Vanj se lahko vključijo otroci, ki imajo stalno bivališče na območju Mestne občine Maribor. V primeru prostih mest se lahko vključijo tudi otroci iz drugih občin. 

Prihod otrok v varstvo je med 7.30 in najkasneje 8.30, odhod pa med 14.30 in najkasneje 16.30. Vključijo se lahko otroci, katerih starši so zaposleni in varstvo res potrebujejo. Otroka je možno prijaviti samo za ves teden in za največ dva tedna, v primeru prostih mest tudi več.

Cena tedenskega varstva je 35 evrov in vključuje varstvo, program, malico in kosilo, cena varstva s sredinim izletom pa 50 evrov. V varstvu s sredinim izletom na dan sredinega izleta kosilo ni vključeno – na ta dan ima otrok s seboj malico iz nahrbtnika.

V primeru prostih mest se lahko vključijo tudi otroci iz drugih občin. V tem primeru je prispevek staršev 55 evrov, za varstvo s sredinim izletom pa 70 evrov.

Slika je simbolična.

Brezplačni program in sredini izleti

Za otroke, ki niso vključeni v varstvo, so na voljo dnevne likovne delavnice in igralnica, tematske delavnice, dnevni dopoldanski tematski izleti in ob sredah celodnevni sredini izleti.

Vse dejavnosti razen sredinih izletov so brezplačne. Brezplačni program in sredine izlete izvajajo v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor, kjer je tudi zbirno mesto in mesto prihoda z izletov. 

Prileti na Pohorje! In brezplačne delavnice za mlade 

Prileti na Pohorje! je tedenski počitniški program na Domu Miloša Zidanška na Pohorju. Namenjen je mladim od 12. do 15. leta starosti, ki bi želeli del počitnic aktivno preživeti v družbi vrstnikov.

Vključuje naravoslovne in športne vsebine, kot so delavnice v naravi, raziskovanje gozdnih prebivalcev, plezanje, orientacijski tek, piknik ob tabornem ognju in pohodništvo.

Pomembne informacije za starše 

Na vse počitniške dejavnosti je zaradi omejenega števila udeležencev obvezna predhodna prijava – za varstvo in program Prileti na Pohorje preko prijavnice, za brezplačne dejavnosti pa preko telefona ali e-pošte. 

Vse dejavnosti potekajo, če ni drugače navedeno, v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor, kjer je tudi mesto zbiranja in vrnitve z izletov.

Tematski izleti, ustvarjalne delavnice-igralnice, tematske delavnice ter delavnice za mlade so brezplačne, za programe varstva, program Prileti na Pohorje! in sredine izlete so potrebna doplačila.

Informacije in prijave so na razpolago v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor na Razlagova ulici 16.

Počitnice s prijatelji za vse otroke

Donatorska sredstva za brezplačno počitnikovanje otrok iz socialno ogroženih družin zbirajo v okviru akcije Počitnice s prijatelji za vse otroke.

Prostovoljne prispevke zbirajo na transakcijski račun: SI56 04515-0000405095, odprt pri Novi KBM, namen nakazila: prostovoljni prispevek, sklicna številka: 0506-2021.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice