Policija je v Mariboru definirala osem območij, kjer je potreben poseben nadzor. Tega tudi izvajajo.

 V zadnjem času je v Mariboru prišlo do več umorov, pretepa, streljanja in drugih zgodb, ki so prestrašili Mariborčane.

Na seji komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb je Branko Grims dejal, da je v Mariboru policija definirala osem območij, na katerih je potreben poseben nadzor in to tudi izvajajo. Pravi, da oni sicer ocenjujejo, da ta koncentracija težkih kriminalnih dejanj ni nič posebnega in da v preteklosti je bilo nekaj podobnega že v nekaterih drugih mestih. Vsekakor pa pričakuje, da bodo te preiskave ustrezno končane in da bo z ustrezno preventivo tudi s sodelovanjem tajnih služb in z uporabo posebnih metod in sredstev pač te zgodbe tam konec. Predvsem pa, da ne pride do širitve tega dogajanja drugod po Sloveniji. Na to se je odzval tudi Robert Munda, šef mariborskih kriminalistov.

»Vsaka sleherna policijska uprava dela ob spremljanju varnostnih dogodkov tudi neko statistiko in ugotavlja, katera so tista območja, predvsem v urbanih okoljih, ki so nekako bolj obremenjena z varnostnimi dogodki. Hipotetično: če se na nekem mestu zgodi prej nič, potem pa 100 vlomov, potem je to zagotovo možno okategorizirati kot varnostno obremenjeno območje. Na območju policijske uprave Maribor imamo tako identificiranih osem takšnih območij, ki so na območju celotne policijske uprave, in lahko povem, da razen nekih večjih problemov v mestu Maribor, se pravi na teh varnostno obremenjenih območjih, ni. So pa določena obdobja, tudi povezana mogoče s kakšnimi javnimi prireditvami zadrževanja ljudi na prostem, ko pa pride do situacije, ko postane to območje spet malo bolj zanimivo. Da bi pa imeli neko območje definirano kot posebno nevarno, pa tega ni. Ta pretep tudi spada v enega od teh območij,« pojasnjuje Robert Munda, šef mariborskih kriminalistov.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
markow80 (nepreverjen)

Zdaj že vemo v katerem grmu tiči zajec. Upam, da se minister za notranje zadeve ali generalni direktor policije kmalu zbudita in končata ta teater.

Starejše novice