Pristojni seznanjeni s stanjem podhoda, na vidiku novo čiščenje.

Pred dnevi smo poročali o podhodu pri Pekrskem potoku, ki je poln blata in tako tudi nevaren za sprehajalce in kolesarje.

Podhod pri Pekrskem potoku je še vedno, že dober mesec dni poln blata. Blato na sredini podhoda je mokro in spolzko, in ga je na določenih mestih tudi več centimetrov.

Po informacijah uredništva naj bi se starejši moški, ki je v podhodu padel s kolesom, tudi lažje poškodoval.

Novo čiščenje konec tedna

Za pojasnila, zakaj je mesec dni po poplavah podhod še vedno poln blata, smo se obrnili na podjetje Nigrad iz Skupine Javni holding Maribor, kjer pravijo, da so seznanjeni s stanjem podhoda pri Pekrskem podhodu.

»Podhod je sicer trenutno normalno prehoden. Takoj po avgustovskem neurju je Nigrad že očistil omenjeni podhod, ponovno čiščenje pa bo opravil proti koncu tega tedna,« so za Mariborinfo še sporočili iz podjetja.

Trava prerašča mesto

Spomnimo, da pa to ni edina neočiščena površina v mestu. Maribor prerašča trava. Prenekatera javna površina je nepokošena, ponekod višina trave presega tudi cel meter, vse skupaj pa jezi domačine. 

Za takšno stanje naj bi bile krive predvsem pestre vremenske razmere, za urejenost okolice v Mariboru pa sicer skrbi 80 delavcev zaposlenih v Nigradu.

Kot nam je pred časom povedal Samo Peter Medved, podžupan Mestne občine Maribor, so imeli kar nekaj izzivov, predvsem zaradi odpravljanja posledic neurij. 

Neurejenost javnih površin.

»K temu prispeva tudi veliko vlage, spremenjene klimatske spremembe, tudi zelo bujna vegetacija. Nekaj pa prispevajo tudi trendi, se pravi pozivi raznih civilnih združenj in okoljevarstvenih organizacij, ki pozivajo k manjšemu številu košenj oziroma skrbi za medovite rastline,« je še dejal podžupan.

Tako na občini razmišljajo, da bi v prihodnosti več sredstev kot za zimsko službo, po novem namenili urejanju vegetacije, težave pa predstavlja tudi pomanjkanje delavcev. Sicer pa na občini obljubljajo, da naj bi do konca septembra zaključili z deli. 

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čunga - lunga (nepreverjen)

Nigrad - nehajte izumljati toplo vodo z opravičevanjem vaše nesposobnosti opraviti delo za katerega imate koncesijo in ste plačani!! Razlog da delo ni opravljeno je - preveč birokratov v pisarnah in premalo operativnih izvajalcev nalog!

Rusi so (nepreverjen)

... ne zna delat

In reply to by Čunga - lunga (nepreverjen)

Stane33 (nepreverjen)

Smrad od Totibora. Leglo pijancev in Ciganov.

Rola (nepreverjen)

AJDE GOLAZEN PANKRTSKA ZAVEŽI SVOJ SMRDLJIVI RILEC.

In reply to by Stane33 (nepreverjen)

Sankcije proti… (nepreverjen)
ah (nepreverjen)

Prehoden, že prehoden. To je tudi takrat dokler se lahko plaziš skozenj. Mislim keri nori odgovor. Lahko bi dali dogovor, da so spregledali in da ga bodo očistili v roku 1 tedna-10dni, če ne že jutri.

Lipe (nepreverjen)

Kaj se čudite to je MČ RADVANJE . To se ne vidi iz Glavnega trga .

Starejše novice