Nagrado za najbolj energetsko učinkovit projekt po izboru komisije za častnik Finance v roke podjetja Avantcar.

V Dnevu energetikov, ki ga organizira častnik Finance, so ponovno izbirali med najboljšimi projekti v dveh kategorijah: za energetsko najbolj učinkovit projekt in za promocijski projekt. Velik zmagovalec v kategoriji energetsko najbolj učinkovitega projekta po izboru komisije, ki vključuje tudi rabo obnovljivih virov, je za leto 2017 postalo podjetje Avantcar, tudi z mariborsko poslovalnico, ki se ukvarja s tako imenovanim “car sharingom”.

Njihova električna vozila pripomorejo k čistejšemu zraku

Največ lovorik je požel njihov projekt Mobilnost kot storitev: souporaba 100-odstotno električnih vozil Avant2Go. V podjetju premorejo kar 64 električnih vozil, ki se jih da najeti za vožnjo. Souporaba vsakega od njihovih vozil pomeni tudi od 10 do 20 lastniških vozil manj. Z delitveno ekonomijo je omogočena vedno večja souporaba električnih avtomobilov. Kot ocenjujejo v podjetju, se z vsakim prevoženim kilometrom z enim izmed njihovih električnih konjičkov prihrani z vsaj sto grami izpusta ogljikovega dioksida v ozračje. To pomeni, da s svojimi avtomobili ob povprečno prevoženih 20 kilometrih na leto v ozračje spustijo kar 128 milijonov gramov ogljikovega dioksida manj.

Bralci Financ bi nagrado dali drugemu

Po mnenju bralcev Financ si je nagrado za najboljši energetski projekt zaslužila obnova razsvetljave v večstanovanjski stavbi v Kranju, s katero so prihranili pri kilovatnih urah ter zmanjšali izpuste toplogrednih plinov. Nagrado za najboljši promocijski projekt po mnenju komisije je letos pripadla projektu En-lite, ki poteka pod taktirko neprofitnega društva. Bralci Financ pa so v tej kategoriji izbrali projekt Informativne oddaje o trajnostni energiji, ki sestoji iz 15 izobraževalnih oddaj.

Foto: Finance

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice