Vir: PGD Bistrica ob Dravi
Neurja so v Podravju povzročala preglavice.

V regijskem centru za obveščanje Maribor so v času neurja, dne 18. julija, zabeležili več dogodkov, na katerih so posredovali gasilci. 

Na območju Občine Slovenska Bistrica so gasilci posredovali dvakrat. Gasilci prostovoljnega gasilskega društva Slovenska Bistrica, Zgornja Bistrica in Tinje. Gasilci so občanom pomagali pri črpanju vode iz poplavljenih kleti.

Na območju Občine Ruše so posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bistrica ob Dravi, ki so podrto drevo razžagali in ga odstranili z vozišča.

Na območju Mestne občine Maribor so zabeležili kar sedem dogodkov, na katerih so posredovali gasilci Gasilske brigade Maribor, Prostovoljnega gasilskega društva Malečnik in Maribor-Pobrežje. Gasilci so občanom pomagali pri pokrivanju odkritih streh, črpanju vode iz kleti ter z cest odstranjevali podrta drevesa.

Na območju Občine Duplek so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Dvorjane razžagali podrto drevo in ga odstranili z vozišča.

Vir: PGD Bistrica ob Dravi
Vir: PGD Bistrica ob Dravi

Na območju Občine Pesnica gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pernica posredovali dvakrat zaradi podrtih dreves. Podrta drevesa so razžagali in odstranili iz cestišč.

Na območju Občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah so gasilci posredovali na sedmih dogodkih.  Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sveta Trojica v Slovenskih goricah in Osek so občanom pomagali pri pokrivanju odkritih streh, črpanju vode iz kleti ter iz cest odstranjevali podrta drevesa.

Vir: PGD Sveta Trojica

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice