V mesecu novembru bo v Mariboru potekal enodnevni Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja za osnovnošolce.

Tega organizira Mestna občina Maribor, v partnerskem sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje Območno službo Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico, Območno obrtno podjetniško zbornico Maribor, Univerzo v Mariboru, Fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma, ustanova in Športnimi objekti Maribor. 

Karierni sejem je namenjen učencem višjih razredov osnovnih šol, njihovim staršem in skrbnikom ter strokovnim delavcem na področju karierne orientacije mladih. Z njim želimo preventivno prispevati k preprečevanju neskladja med ponudbo in povpraševanjem na lokalnem trgu dela. Posebno pozornost zato namenjamo deficitarnim poklicem v Mariboru in tudi širši regiji. V povezovanju z izobraževalnimi zavodi, obrtniki, podjetniki, drugimi gospodarskimi subjekti ter ostalimi javnimi in zasebnimi organizacijami bomo predstavili priložnosti za karierni razvoj mladih. V lanskem letu se je dogodka udeležilo približno 2.000 šolarjev in ostalih obiskovalcev. Na skupno 73 stojnicah so se predstavile šole, podjetja in druge organizacije, ki jim primanjkuje kadra. Nekaj utrinkov lanskega kariernega sejma si lahko ogledate tukaj

Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja za osnovnošolce bo v sredo, 13. novembra 2019 od 8. do 19. ure, v Športni dvorani Ljudski vrt »Lukna«, Mladinska ul. 26 v Mariboru. Podrobnejše informacije o razstavljavcih in programu bodo najavili v naslednjih tednih. 

Karierni sejem bo potekal 15. novembra od 8. do 15. ure. Organizira ga Fundacija PRIZMA, s podporo MO Maribor, Zavoda RS za zaposlovanje Območno službo Maribor in ostalih partnerjev kariernega sejma. Dogodek bo potekal na isti lokaciji – v Športni dvorani Ljudski vrt »Lukna«, Mladinska ul. 26 v Mariboru. Karierni sejem za srednješolce pa bo potekal 15. novembra od 8. do 15. ure.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice