Bazen je Mariborčan popolnoma sam gradil po službi in med vikendi. Nastalo je tole.

Vroča sobota, proti morju pa se vije kolona vozil … Mladi Štajerec se je znašel po svoje. Na lastnem dvorišču je zgradil bazen. Nič nenavadnega? Le na prvi pogled. Velenjčan, ki živi v Mariboru, Ožbe Kolenc se je odločil iz bazena narediti več in ker rad ustvarja, se je lotil projekta, ki je bil po njegovih besedah čista improvizacija.

Vsi prihranki so šli za morje

“S partnerko sva načrtovala nakup manjšega apartmaja na morju, ker sva ob obsedena z morjem in so vsi prihranki šli za dopuste na morju, kamor sva šla po petkrat na leto, a vseeno sva se zaradi strahu pred monotonostjo nad enim in istim mestom odvrnila od nakupa,” pojasnjuje Ožbe, ki je namesto tega raje sam izdelal ličen bazen. Priznava, da ga je k temu spodbudilo tudi pričakovanje sinčka z življenjsko sopotnico, s katero se sicer ukvarjata s šivanjem vodoodpornih rutic za otroke Bibzzz.

Bazen je gradil mesec in pol

“Glede na lego parcele, sem predlagal naravni prehod s terase na bazen, tako da nismo odvzeli površine okoli hiše, temveč dodali par metrov poleg,” opisuje zasnovo del 33-letnik, ki z izvedbo ni imel težav, saj je mizar, zato mu ročna dela z lesom niso tuja. Zaželel si je slanovodni bazen, ker je z njim manj dela: “Za postavitev in izgradnjo sem potreboval okoli mesec in pol dela, praktično opravljenega med vikendi in po službi.”

Stroški? 

“Iskal sem najcenejše varjante, tudi marsikaj preko Bolhe, tako da sva ogromno privarčevala ali dobila zastonj, a kljub vsemu če bi moral sešteti znesek, ki bi ga nekdo moral porabiti za izdelavo takčnega bazena, se ta giblje pri 5000 evrov,” nam zaupa. “A če človek uživa v delu, če mu je ustvarjanje v veselje, potem je že samo delo tisto zaradi česar se izplača gradnja bazena,” meni Ožbe, ki pravi, da je namakanje v takem bazenu in sončenje na terasi smetana na vrhu torte.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice