Ob Kongresnem trgu v Ljubljani se gradi 96 luksuznih stanovanj. Cena? Od 4000 evrov za kvadratni meter naprej. Stanovanja bodo predvidoma vseljiva spomladi 2022.

Na zemljišču nekdanje tovarne Šumi nasproti ljubljanske Drame in hotela Cubo se je začela gradnja Centra Šumi.

V stanovanjskem delu bodo dvo-, tri- in štirisobna stanovanja, ki bodo v večini velika do 120 kvadratnih metrov, največje pa 166 kvadratnih metrov. Po hitrem izračunu lahko ugotovimo, da bo treba za stanovanje, veliko 120 kvadratnih metrov, odšteti skoraj pol milijona evrov. Dve najbolj razkošni bosta imeli celo bazen.

Pritličje objekta in prva kletna etaža bosta namenjena trgovsko-gostinskemu delu, ki bo skupaj obsegal 3500 kvadratnih metrov. Na severnem delu kompleksa se bo nahajal hotel s 151 sobami, ki bo obsegal šest nadstropij.

Objekt bo imel štiri kleti s skupno 337 parkirnimi mesti. Pri tem bo 150 parkirnih mest v javni garažni hiši, za stanovalce pa bo na voljo 187 parkirišč.

»Stanovanja bodo zadovoljila najzahtevnejše kupce. Ponudili jim bomo najsodobnejšo stanovanjsko opremo, umeščeno v praktične, sodobne tlorise z visokimi stropovi, zato je pravzaprav samoumevna tudi  izbira vrhunskih materialov. Stanovanjski del ima izhod na ozelenjen atrij, svetlobo v stanovanjih  definirajo velike steklene površine, ustrezno senčenje, instalacijske naprave s prezračevanjem in rekuperacijo toplote, pohlajevanje prostorov,« je povedal Miha Gostiša, direktor podjetja Šumijev kvart.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Ravno prav za nase kradljive pohlepne politike

Starejše novice