V pohorske hotele bi se lahko koronakrizi ponovno vrnilo življenje. Goste bodo kmalu začeli sprejemati hotela Videc in Bolfenk ter apartmaji Martin, usoda hotela Areh pa ostaja neznanka.

Tina Petelin, promotorka Apartmajev Martin, je za Mariborinfo povedala, da so na prve goste pripravljeni, saj so bili »v času epidemije zelo aktivni pri prenovi okolice, dela je bilo precej.« 

Z deli sicer še niso popolnoma zaključili, okolico bodo še postopoma urejali čez vso poletje.

Vložek v prenovo »mnogo višji od načrtovanega in pričakovanega«

Apartmajske hiše Martin so dočakale popolno prenovo teras, delno prenovo streh, fasadnih oblog in zunanjega stavbnega pohištva.

»Tudi prenova notranjosti apartmajev je zaključena, ta pa je zajemala menjavo plinskih peči, notranjih vrat, v nekaterih apartmajih tudi menjavo talnih oblog, pleskanje, odločili smo se tudi za nabavo nove bele tehnike … Vložek prenove je zelo visok, je dejansko mnogo višji od načrtovanega in pričakovanega,« je povedala Petelinova, ni pa razkrila, kolikšna je investicija.

Na Pohorju zaznali željo po povezovanju

Petelinova dodaja, da ima »Pohorje z Mariborom zelo velik turistični potencial, ki pa ga žal ne izkoriščamo v takšni meri, kot bi lahko. Ko se bodo ponudniki turističnih storitev na Mariborskem Pohorju povezali, se bo lahko ta zgodba pričela. Glede na to, da obstaja velika želja po povezovanju, bo potrebno čim prej pričeti z aktivnostmi.«

Poudarila je še, da »na Pohorje vabimo rekreativce in dopustnike iz vseh koncev Slovenije, saj so na našem delu Pohorja izredno dobri pogoji za kolesarjenje, pohodništvo, jahanje, jadralno padalstvo, nekatere adrenalinske športe in še bila lahko naštevali …«

Dodaja, da so pri njih »dobrodošli vsi gostje, še posebej bomo veseli domačih, sprejemali bomo tudi vavčerje.«

Denisa Šlaka, mladega najemnika hotelov Bolfenk in Videc, ki je v turizem na Pohorju vpet že od malih nog, za Mariborinfo nismo uspeli priklicati.

Smo pa na spletu opazili vabilo k oddaji zavezujočih ponudb za nakup hotelov na Mariborskem Pohorju, ki so v celoti v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank.

Pogodbeni predmet v tem vabilu k oddaji zavezujočih ponudb za nakup hotelov na Mariborskem Pohorju so štirje sklopi nepremičnin:

  • Hotel Arena,
  • Wellness Hotel in apartmaji Bolfenk,
  • Hotel in depandansa Videc,
  • Apartmaji Pohorske Terase.

Rok za sprejem zavezujočih ponudb je do vključno 29. junija.

Vir: Spletna stran DUBT

Areh še vedno črna packa pohorskega turizma

Hotel Areh je pred tremi leti kupilo in začelo prenavljati podjetje Nanomont, katerega lastnik je Zlatko Žilarevič. V podjetju so upali, da bodo ujeli zimsko sezono 2019/20. A hotel še zmerom sameva, o začetku del pa ne duha ne sluha.

Podjetnik Žilarevič se na telefonske klice in vprašanja Mariborinfo do objave članka ni odzval.

Fotografija hotela Areh je iz junija 2019.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mariborcan1970 (nepreverjen)

In kaj počnejo štajerski poslanci? Maribor že leta in leta nima nobenega vpliva v Ljubljani. Podobno je z letališčem. Ko pridejo politiki iz Ljubljane pa samo bluzijo in obljubljajo (npr. Bratuškova in podobni...).

Sirotka (nepreverjen)

Pohorje lahko s svojimi obiski in odnosom rešimo samk Mariborčani in krajani okolice Pohorja. Ko se bomo zavedli kako lepi hrib in življenje na Pohorju imamo takrat bomo spremenili veliko.

Pohorje je biser, ki ga ne znamo čuvati in ceniti, mi Mariborčani nimamo pojma kaj imamo v naši okolici, od čudovitega mesta, Kozjaka, Pohorja, goric, res raj na zemlji.

Pajade (nepreverjen)

Najprej je potrebno ustvariti biser ! Odstraniti vse tiste ,ki uničujejo naravo in obnoviti propadle objekte. Kočo Luka nameniti pohodnikom in ljubiteljem narave in odstraniti kolesarje na terasi . SRAMOTA . NAJEMNIKA TAKOJ ODSTRANITI .

In reply to by Sirotka (nepreverjen)

Ihaha (nepreverjen)

Pohorje ni samo hiša Luka.

In reply to by Pajade (nepreverjen)

Pajade (nepreverjen)

Iz gondole se Koča Luka ne vidi ! Pohodniki pa smo vsakič ogorčeni nad katastrofo kako so uničili objekt zgrajen s prostovoljnim delom za pohodnike in planince .

In reply to by Ihaha (nepreverjen)

Starejše novice