FOTO: Jan Vitez
Maribor je zraven kanadskega Quebeca eno od dveh mest na svetu, v katerih v letošnji sezoni potekata tako zimska kot letna tekma za svetovni pokal. Zaradi velikega zanimanja ustavili prijave za evropski pokal, zaradi svetovnega pod Pohorjem poseben režim.

Po Zlati lisici se po skoraj desetih letih v Mariborvrača formula 1 gorskega kolesarjenja, vikend Mercedez Benz UCI svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu. Najboljša slovenska ženska predstavnica Monika Hrastnik trenutno v skupnem seštevku zaseda odlično četrto mesto, zato so pričakovanja za izjemno uvrstitev na njenem domačem terenu še toliko višja.

Za evropski pokal 400 tekmovalcev, prijave ustavljene

Trenutno je za tekmo evropskega pokala, ki bo poteka teden dni prej, prijavljenih že 400 tekmovalcev, od katerih bo večina z ekipami ostala pod Pohorjem tudi za svetovni pokal. Zaradi tako velikega zanimanja je prijavljanje na tekmo evropskega pokala celo ustavljeno, sporočajo organizatorji.

O točnem številu prijavljenih tekmovalcev za svetovni pokal lahko uradno govorili od ponedeljka, 15. aprila, naprej, saj se konec tedna zaključi rok za oddajo prijav.

Zaprli bodo glavno parkirišče

Organizacija svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu je izjemen zalogaj, saj ekipe prihajajo s kombiji, tovornjaki in z ogromno opreme. Zato bodo obiskovalci Pohorja že ta konec tedna lahko zaslutili, da se Mariboru obeta nekaj zares velikega.

V sredo, 17. aprila, bodo zaprli glavno parkirišče pod Pohorjem, ki bo ostalo zaprto do 29. aprila. Parkirišče pod hotelom Arena bo prav tako namenjeno tekmovalcem in spremljevalnemu programu, zato organizatorji že vnaprej prosijo za razumevanje, saj bo parkiranje že dober teden pred začetkom prireditve pod Pohorjem zelo omejeno.

Vsem pohodnikom v vikendu svetovnega pokala svetujejo, da za pot na vrh Pohorja uberejo izhodiščno točko pri Obrambnem domu v Pekrah in se izognejo gneči neposredno pod spodnjo postajo vzpenjače.

Trikotna jasa ena najbolj atraktivnih točk za gledalce

Brez vstopnice na prireditev ne bo mogoče dostopati na Čopovo progo ali Snežni stadion, saj je Trikotni jasi, na odseku proge, imenovanem Rock&Roll, ena bolj atraktivnih točk za spremljanje voženj najboljših gorskih kolesarjev sveta.

World Cup proga je scier bolj ali manj že pripravljena. Ogledali sta si jo obe ekipi, ki bosta poskrbeli, da bo tekma v obliki slike iz Maribora šla v svet. Tekmo svetovnega pokala si običajno ogleda do 80 milijonov gledalcev po vsem svetu. Bike Park Pohorje bo v času svetovnega pokala obratoval na dveh progah, in sicer s progama Flow in Red line. Vendar brez vstopnice na prireditev ne bo šlo, kar velja tudi za lastnike letnih vozovnic za Bike Park, dodajajo organizatorji.

Vstopnice so na voljo na spletni strani www.eventim.si, kjer je mogoče kupiti tudi posebne ugodne pakete, ki vključujejo tako avtobusni prevoz z mestnim potniškim prometom kot tudi vožnjo z gondolo. Z vstopnico iz takšnega paketa se boste v soboto in nedeljo pod Pohorje lahko odpravili z avtobusom številka 6, vozniku pa boste pokazali svojo vstopnico.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice