Krožna kabinska žičnica Pohorska vzpenjača obeležuje letos 60 let delovanja. V tem času je prepeljala skoraj 18 milijonov potnikov.

Krožna kabinska žičnica Pohorska vzpenjača, ki je eden izmed simbolov Maribora in nepogrešljiv del mariborske prevozne oziroma turistične infrastrukture, je v petek dopolnila 60 let delovanja.

Do sedaj naj bi po podatkih sedanjega upravljavca prepeljala že blizu 18 milijonov potnikov, poroča o jubileju STA.

Pohorsko vzpenjačo so kot prvo gondolsko žičnico v Sloveniji in takratni Jugoslaviji, pa tudi na Balkanu, uradno odprli 24. novembra 1957, tako pa je Maribor pridobil pomembno pridobitev pri dostopu do smučišč in v turističnem smislu. V vsem tem času je doživela tako organizacijska kot lastniška preoblikovanja in posodobitve. Sedanja krožna kabinska žičnica je bila zgrajena decembra 2009, po tem, ko se je na stari podrl eden od stebrov.

Letos prepeljali več kot 412.000 potnikov

Po stečaju Športnega centra Pohorje pa je pred tremi leti upravljanje z vzpenjačo in drugimi žičniškimi napravami prevzelo podjetje Marprom. Tam so za STA povedali, da so v prvih desetih mesecih letošnjega leta z vzpenjačo prepeljali nekaj več kot 412.000 potnikov, saj ta pozimi služi predvsem smučarjem, poleti pa pohodnikom in gorskim kolesarjem.

Na vzpenjači je trenutno 64 osemsedežnih kabin, ki od spodnje do zgornje postaje, med katerima je 714 metrov višinske razlike, potujejo približno deset minut. Hitrost vožnje znaša od 4,5 do 6 metrov na sekundo, največja zmogljivost je prevoz 1980 potnikov na uro.

Visok jubilej Pohorske vzpenjače bodo slovensko obeležili predvidoma decembra ob odprtju prenovljene ploščadi ob spodnji postaji.

Preureditev območja

V zaključku poletja je že bila urejena nova pot z mostom, ki vodi od parkirišča do spodnje postaje pohorske vzpenjače, nato pa je namesto parkirišča pod spodnjo postajo gondole pričel nastajati nov trg, ki bo namenjen zbiranju obiskovalcev smučišča in razširitvi gostinske dejavnosti.

Zaprtje območja za promet individualnih vozil pa so za Mariborinfo takrat argumentirali na mariborski občini tako: »Ureditev prometnega režima v območje umirjenega prometa z zaporo s potopnimi valji daje prednost dostopa na območje zgolj za tiste poslovne subjekte in intervencijske službe, ki tega potrebujejo za nemoteno izvajanje dejavnosti.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ne deluje brez napak (nepreverjen)

Starejše novice