Zanimanja za dva pohorska in en podpohorski hotel očitno ne manjka. Za hotele Arena, Bolfenk in Videc ter Pohorske terase se namreč zanimajo Javno podjetje Marprom, mariborski podjetnik Miran Ferk in nek madžarski investitor, je razkril časnik Večer.

Hoteli, ki jih je slaba banka leta 2014 tik pred stečajem Športnega centra Pohorje izvzela iz premoženja, so od tedaj v najemu Term Maribor. A le še do konca letošnjega avgusta. Terme Maribor se iz hotelov umikajo, rok za oddajo zavezujočih ponudb pri Družbi za upravljanje terjatev bank pa se je iztekel 30. marca. Prejeli so tri ponudbe.

Za podpohorski hotel Arena, ki krasi vznožje snežnega stadiona, želi slaba banka iztržiti tri milijone evrov. Za Hotel Bolfenk, ki ima ob sobah in apartmajih tudi wellness, bo moral morebitni kupec odšteti 1,2 milijona evrov, Hotel Videc z 28 sobami in 11 apartmaji pa je naprodaj za milijon evrov.

Najdražji je hotel Arena, ki je naprodaj za 3 milijone evrov.

Ferk in Marprom potrdila zanimanje

Za hotele se potegujeta tudi znani mariborski podjetnik Miran Ferk, ki s svojim podjetjem organizira priprave športnih klubov in javno podjetje Marprom, ki upravlja s smučiščem na Pohorju. Zanimanje za hotele so po telefonu potrdili tako Ferk, kot v Marpromu.

Ferk je povedal, da v tem ne vidi priložnosti le zase, ampak tudi za mesto Maribor. Kot pravi, se mora na tem področju nekaj narediti, pri tem pa nima v mislih le športnega turizma. Jasno je, da za Ferkom stoji kapital, a kdo je to, ne želi razkriti. 

Kdo bi bil boljši hotelir?

Vprašanje je tudi, kje bi denar za nakup hotelov izbrskali pri Marpromu. A največ možnosti za sklenitev posla naj bi imela prav ta dva interesenta. Pa bi bila oba dobra hotelirja?

»Oba poznam, moje mnenje pa bi se vseeno bolj nagibalo k Marpromu, glede na to, da tudi upravlja z žičnicami in ima tako boljše možnosti za tvorbe paketov,« je pokomentirala direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje Doris Urbančič Windisch.

Kdo bo prevzel pohorske hotele? Podjetnik Miran Ferk, Marprom ali neznani madžarski investitor?

Urbančič Windischeva: V turistično infrastrukturo bi bilo treba več investirati

Pohorska hotela Videc in Bolfenk te dni samevata, kar turističnim delavcem ne more biti v ponos. Želijo si dobrega hotelirja z dolgoročno vizijo. »Želeli bi si nekoga z vizijo, idejami, kako naprej in nekoga, ki je pripravljen sodelovati. Nekoga, katerega ni namen priti le za kratek čas in pobrati dobiček, ampak nekoga z razvojno vizijo na dolgi rok,« še meni Urbančič Windischeva.

»Poleg hotelov potrebujemo tudi dopolnilno ponudbo mesta, turistične produkte, ki pritegnejo in so dovolj dobri, da napolnijo namestitvene kapacitete. Potrebujemo tudi turistično infrastrukturo, v katero bi morali več investirati,« dodaja direktorica mariborskega zavoda za turizem.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice