Klub mariborskih študentov v sredo, 19. decembra, pripravlja božično delavnico, kjer bodo izdelovali božične kreacije.

Te božične kreacije bodo naslednji dan, v četrtek, 20. decembra, ponujali v zameno za dobrodelne prispevke, katere bodo namenili za Sofijine terapije.

December je praznični mesec, ko se ob večerih zberemo v krogu družine, skupaj preživljamo proste ure, ustvarjamo in se obdarujemo. Je pa tudi čas, ko si vzamemo minuto za druge. Naj bodo to sorodniki, znanci ali nekdo, ki ga srečamo na ulici. Veličina človeka se vidi v tem, ko je kaj pripravljen narediti za nekoga in nič ne pričakuje v zameno.

Dogodek izvajajo že štiri leta zapored

Utrinek pravljice je dogodek, ki ga Klub mariborskih študentov izvaja že četrto leto zapored. V sredo, 19. decembra, bo potekala delavnica na kateri bodo izdelovali praznične okraske in jih drugi dan, 20. decembra, na stojnici pred Pisarno, ponujali v zameno za prostovoljne prispevke.

Prostovoljna sredstva za deklico z avtizmom

Letos bodo prostovoljna sredstva namenili sedem in pol let stari deklici, ki ima diagnosticirano težjo obliko avtizma in motnjo v duševnem razvoju.

V družini je zaposlen samo oče in dekličine terapije, ki se izvajajo v Mariboru preko Inštitutu za avtizem in sorodne motnje v Ljubljani, terjajo precej tega zaslužka. Hkrati so te terapije tudi za starše, da jih naučijo, kako delati z otroci in jih naučiti samostojnosti. Terapije pomagajo tako deklici in družini, da zaživijo bolj samostojno življenje. 

Klub mariborskih študentov ob tem vabi, da se jim pridružite na Božičkovih delavnicah za izdelovanje božičnih okraskov ali naslednji dan na stojnici Bela dežela, kjer vas bodo čakali sladki prigrizki, topli napitki, zabavne aktivnosti za otroke in veliko čudovitih ročno narejenih božičnih izdelkov, ki si jih boste za simbolno ceno lahko odnesli domov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice