Slika je simbolična.
Udeleženci dogodka bodo imeli priložnost se srečati z več kot 20 potencialnimi delodajalci.

Karierni center Univerze v Mariboru v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje, predvsem območnima službama Maribor in Ptuj, v letu 2021 že osmič organizira dogodek, namenjen spodbujanju mreženja med delodajalci in študenti, diplomanti ter ostalimi mladimi na trgu dela. 

Karierna tržnica se bo odvijala med 12. in 16. aprilom 2021 na daljavo s pomočjo orodja MS Teams.

Skozi cel del teden bodo imeli mladi priložnost aktivnega sodelovanja in mreženja z več kot 20 delodajalci. Letošnji dogodek je sestavljen iz več kot 30 ločenih dogodkov, razdeljenih na tri sklope. S klikom na posamezni sklop se je mogoče prijaviti na posamezne dogodke in predstavitve delodajalcev, medtem ko so bile prijave na hitre razgovore možne zgolj do 12. marca 2021.

V prvem sklopu delavnic bodo izvedeni raznovrstni zanimivi dogodki s področja priprave na trg dela in podpore za lažji prehod s trga dela v zaposlitev, informiranje o priložnostih in možnostih za mlade na trgu dela in tudi hitri pregled življenjepisov (CV klinika), kjer bodo udeleženci dobili povratne informacije o življenjepisu in spremnem pismu. 

Prav tako se bodo mladi seznanili z nasveti, kako najhitreje do prve zaposlitve; kateri poklici so najbolj iskani in kako postati zaposljiv.

Kako s pomočjo Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje povečati svoje zaposlitvene možnosti, spregovorili pa bodo tudi o prekarnosti. Naštete aktivnosti ter še mnogo drugih bodo potekale med 12. in 13. aprilom 2021.

Med 14. in 16. aprilom 2021 se bodo v drugem sklopu najprej delodajalci predstavili mladim iskalcem zaposlitve. Tako bodo ti pripravili zanimive, petminutne predstavitve svoje dejavnosti in kakšen profil kandidatov iščejo.

V tretjem sklopu pa bodo priložnost dobili mladi. Skozi hitre petminutne informativne razgovore se bodo kandidati predstavili delodajalcem in tako krepili znanja ter veščine za nadaljnje zaposlitvene razgovore.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice