FOTO: Franci Ornik
Poletje v Lenartu bo tudi letos ob zvokih in v ritmu številnih kulturnih dogodkov.

»Pozdravljamo prireditve LEN-ART in vabimo v mesto Lenart, ki bo zaživelo ob zvokih in ritmih številnih dogodkov. LEN-ART bo zabaven, živahen, poživljajoč in sproščujoč, z namenom oživljanja našega mesta. Družila nas bo pozitivna energija in dobra volja, uživali bomo ob različnih dogodkih, glasbi, plesu in na predstavah. Ob zvokih in v ritmu LEN-ART-a se bomo imeli lepo. Pridite v mesto Lenart!« 

S temi besedami vabi organizator, občina Lenart, na kulturne prireditve, ki v tem kraju potekajo že trinajstič. V času od 10. junija do 8. septembra se bo zvrstilo 27 dogodkov, od koncertov različnih glasbenih zvrsti, komedije, folklore, delavnice do aktivnosti za otroke. 

Pester izbor nastopajočih 

Nastopili bodo domači in tuji izvajalci, umetniki, znana imena slovenske kulturne scene in tudi lokalna društva. Prireditve bodo potekale v Domu kulture Lenart, v Mestnem parku Jožeta Pučnika in v Športni dvorani Lenart. Nova lokacija je Zavrh, ki z obnovljeno Štupičevo vilo in Maistrovim razglednim stolpom predstavlja izjemno kuliso za kulturne dogodke.

Bogato dogajanje je namenjeno najširši javnosti. Ljudje so LEN – ART osvojili, ga vzeli za svojega, prireditve so izredno dobro obiskane. Ogled in udeležba je na večini dogodkov brezplačen. Tako kot v preteklih letih, bo tudi letošnji LEN-ART izveden s sredstvi sponzorjev, zato velja posebna zahvala njim, ker so  z naklonjenostjo kulturi obogatili program prireditev.

FOTO: folklorne skupine - arhiv Narodni dom Maribor

Preplet različnih kulturnih vsebin

LEN-ART je že zdavnaj prerasel lokalne okvirje in je obogatitev kulturnega dogajanja v Slovenskih goricah. Osnovno programsko izhodišče je kakovosten in raznovrstne program, preplet različnih kulturnih vsebin.

Program bo domač in svetovljanski, omamno zveneč, prijetno dišeč, otroško razigran, poln sveže energije, s pridihom nostalgije, odkril bo malo znane kulture in širil obzorja. Večino dogodkov organizira Občina Lenart, dogajanje so obogatili Muziklub, Društvo prijateljev mladine Slovenske gorice in Knjižnica Lenart in Študentski klub Slovenskih goric.

Pisan glasbeni mozaik

Po uvodnem koncertu Muzikluba, bo 16. junija sledila Katastrofana večerja ljutomerskih gledališčnikov, komedija polna zamenjav in zmešnjav. S pisanim glasbenim mozaikom melodij bo 18. junija navdušil skupni koncert Slovenskogoriškega pihalnega orkestra MOL Lenart in Pihalnega orkestra Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Podružnična šola Lenart. Na večer pred državnim praznikom, 24. junija bo v Zavrhu ognjevito ob romski glasbi in dišeče ob prekmurskih dobrotah.

Pisane barve sveta in delček tujih kultur bo ponudil Folkart, 28. junija, ko bosta v Športni dvorani Lenart nastopili folklorni skupini iz Mehike in iz Ukrajine. Otroci bodo uživali ob igrarijah in vragolijah Bratov Malek, 29. junija v lenarškem parku.

FOTO: TMK

Julij in avgust bosta poskrbela za pestro dogajanje

Tudi julijsko dogajanje bo izjemno pestro. Na Koncertu za dušo bodo nastopili Il divji in ansambel Sekstakord. Prosto po Prešernu bo Tadej Toš&The band predstavil Prešernove pesmi v rock izvedbi.
 
Avgustovsko dogajanje se bo pričelo z nežnimi in čutnimi baladami dua Apela. Martin Krpan prihaja v Lenart, tokrat kot junak v operi za otroke, ki bo razveselila tudi odrasle.Toplo, srčno, živahno in ritmično bo na koncertu afriške glasbe pevskega zbora Sankofa. Posebno glasbeno doživetje je koncert Vokalne skupine Bassless, petje brez spremljave instrumentov, le z glasovi, ki ustvarijo izjemno vzdušje in glasbo. Adi Smolar bo prepeval v Zavrhu. Avgustovsko dogajanje bo zaključil izvirni slovenski muzikal Cvetje v jeseni.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice