Mariborska policija se je odzvala na tihi protest svojcev umrlega 25-letnika, ki so ga danes pokopali na pokopališču Dobrava. Sporočilo mariborskih policistov objavljamo v celoti.

»Spoštovani prijatelji in znanci mladega Maria, spoštovani vsi, ki žalujete za njim, spoštovani udeleženci pogreba.

Popoldan ste izrazili svoj tihi protest in objavili vašo izjavo. Zahvaljujemo se vam za izrečeno podporo pri iskanju storilca oziroma storilcev tega hudega kaznivega dejanja.

Policija je do sedaj zbrala določena obvestila. Obdelala in ovrednotila je tudi določene dokaze in sledi s kraja kaznivega dejanja, kar terja svoj čas. Zraven tega policija dela v skladu z zakoni in ustavo. To pomeni, da tudi morebitnim osumljencem zagotavljamo vse človekove pravice in da ne moremo določenih procesnih opravil opraviti samo zato, ker se zdijo logične, ampak moramo spoštovati predpise. Verjetno nam je vsem v interesu, da ne samo da odkrijemo storilca ali storilce tega dejanja, ampak da jih z dokazi, ki bodo prestali tudi tehtanje na sodišču, pripeljemo pred roko pravice. Zato so določeni še na prostosti.

Verjamemo, da je prič tega dogodka veliko. Verjamemo, da je veliko takih, ki poznajo vse podrobnosti dogajanja pred pretepom in tudi po njem. Verjamemo, da je veliko tudi takih, ki poznajo »celotno zgodbo«. Vendar spoštovani, policiji se na naš poziv, da naj se nam javijo priče, ni javil nihče. Niti ena sama priča ne. Morda se v javnosti širijo različne govorice in različna pričevanja, vendar policiji se ni javil nihče. Pa bi se morali.

Zaradi vašega prijatelja in znanca in zato, da najdemo njegovega krvnika in krvnike.

Zagotovo razumete, da vseh informacij ne moremo deliti z javnostjo, zato vas prosim, da policiji pustite čas, da kvalitetno opravi svoje delo. Še vedno pa ste dobrodošli vsi, ki o tem dejanju ali storilcih še karkoli veste, da nam to sporočite na interventno telefonsko številko 113, ali na anonimni telefon policije 080 1200 in tudi sami prispevate k uspešni kriminalistični preiskavi ter nam na tak način tudi konkretno izrazite podporo, ki jo omenjate v vašem sporočilu.

Obenem vam tudi mi sporočamo, da ne bomo odnehali, dokler ne primemo storilca ali storilcev in jih pripeljemo pred sodišče,« je v imenu Policijske uprave Maribor zapisal tiskovni predstavnik Miran Šadl.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

grenze (nepreverjen)

Zamenjajte oziroma modificirajte ali popravite predpise oziroma zakone da barabe ne bodo več tako zaščitene . Predlagajte spremembe ne pa SPATI.!!!!!

lauraas (nepreverjen)

Kdo bo pa tako nor, da bo šel na sodišče pričat proti eni taki tolpi ali mafiji, saj bodo potem še pričo ubili, policija pa prič ne more zaščititi.

markow80 (nepreverjen)

Problem je, da kdorkoli bo karkoli zinil, bo verjetno sam isto koncal. Pa vprasanje je kaksne veze imajo storilci na policiji in sodiscih. Te stvari v MB niso ravno preproste. Uporabljat logiko ni prepovedano. Ce uporabis logiko, vidis, da je v mnogo primerih zadaj korupcija.

Starejše novice