Policisti in redarji bodo pod Pohorsko vzpenjačo dosledneje nadzirali promet in ukrepali zoper kršitelje.

Letošnja zimska sezona je postregla z nadpovprečno dobrimi snežnimi razmerami napram sezonam v preteklih letih, zato je obisk in interes za smučanje na mariborskem Pohorju toliko večji. Večji obisk pa s seboj prinaša tudi problematiko parkiranja pod Pohorsko vzpenjačo. Vse pogostejša so nepravilna ustavljanja in parkiranja vozil na obračališču mestnega avtobusa, pri interventnem dovozu do vzpenjače, ob platoju pred spodnjo postajo vzpenjače in na ulici, vse do hotela Habakuk. 

Z akcijo pričnejo že danes

Brezbrižni vozniki s takim početjem povzročajo prometne zamaške ter ogrožajo ostale udeležence v prometu, predvsem pešče, ki so najbolj ranljivi. Mariborski policisti, Medobčinski inšpektorat in redarstvo, Urad za komunalo, promet in prostor ter predstavniki Marproma so se zato na današnjem sestanku dogovorili, da bodo od danes naprej začeli s koordinirano akcijo urejanja prometa na tem območju.

Posebej aktivni ob vikendih

Vse dni, še posebej pa ob vikendih, bodo pristojne službe izvajale povečan nadzor prometa na območju obračališča pri spodnji postaji vzpenjače ter ukrepale v skladu z vejavnimi prometnimi predpisi. Ob tem vse voznike naprošajo, naj dosledno upoštevajo prometne predpise in s tem zagotovijo svojo varnost, kot tudi varnost drugih na tem območju, še zlasti otrok.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice