Septembra letos so v Mariboru takole osveščali o na pomanjkanje parkirnih mest za invalide in na pogostost parkiranja na teh mestih s strani drugih voznikov.
Če tudi vi svoj avtomobil kdaj pustite na parkirnem mestu za invalide, veljavne parkirne karte za to pa nimate, o svojih dejanjih razmislite še enkrat.

Jutri, 3. decembra, bomo obeležili mednarodni dan invalidov in oseb s posebnimi potrebami. Policisti Policijske uprave Maribor bodo zato med rednim delom pogosteje nadzirali parkiranje na parkirnih prostorih za invalide.

Parkiranje na parkirnem prostoru za invalide je dovoljeno le osebam, ki imajo vozilo označeno z veljavno parkirno karto. Za kršitev te določbe je predpisana globa 80 evrov.

Vozniki motornih vozil pa posebej označene parkirne prostore za invalide pogosto zlorabljajo. Na teh prostorih parkirajo svoja vozila, ki pa niso označena s predpisanimi parkirnimi kartami.

Toliko kršitev so policisti našteli letos

Na množičnost kršitev pri parkiranju na parkirnih mestih za invalide pogosto opozarjajo tudi invalidi, invalidske organizacije in splošna javnost.

Na Policijski upravi Maribor so povedali, da prisotnost tovrstne problematike izkazujejo tudi statistični podatki: »Na območju Policijske uprave Maribor je bilo v obdobju med 1. januarjem in 20. novembrom 2020 ugotovljenih 72 primerov nepravilnega parkiranja na parkirnih prostorih za invalide. V enakem obdobju lanskega leta je bilo takih kršitev 80.«

V Sloveniji je okoli 170.000 oseb z invalidnostjo, kar predstavlja 8,5 odstotka populacije.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
11 (nepreverjen)

Večkrat opazujem, kako je enim malo mar kakšne signalizacije so na določenih mestih. To je odraz družbe oziroma pomanjkanje vzgoje.

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Končno! Tisti, ki parkirajo so mentalni invalidi.

Jože Šomen (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zdaj po 20.letih poostren nadzor, pa ne ga hecat no, res neverjetno, bravo nigrad, bravo ne vem kdo vse, super ste. Intelegenca na višku, nimaš kaj , to odlocitev je nekdo.sprejel ki ni hodil.na šolo gustava šiliha maribor sigurno. Se enkrat čestitke.

JBT (nepreverjen)

Ubogi redarji in policaji ,ki morajo ven na mrzlo ? Bomo organizirali kuhančka za njih ,če pridejo v Novo vas in Borovo vas ,kjer je zaparkirano vse po dolgem in čez tako,da edino nakup kakšnega družinskega Osemkolesnika pride v poštev ! Glavno ,da so oni na toplem .

Starejše novice