Pipa po smrti svojega lastnika išče novega ljubečega lastnika, saj že močno pogreša bližino človeka.

V mariborskem zavetišču za živali se že dober mesec in pol nahaja umirjena Pipa, ki je bila v zavetišče predana zaradi smrti lastnika, na katerega je bila močno navezana. Prijazna muca se v zavetišču dobro počuti, a zdaj že nestrpno čaka na nov dom.

Pipa je stara že 11 in pol let, a je kljub svoji starosti precej igriva muca, ki se dobro razume z drugimi živalmi, a sedaj močno pogreša bližino človeka.

Če ste zainteresirani za posvojitev muce Pipe, ali poznate koga, ki bi ga nov najboljši prijatelj razveselil se obrnite na telefonsko številko 02 480 16 60 ali elektronsko pošto [email protected].

Umirjena in cartljiva Pipa.

Najdimo jim nov dom

Zavetišče je prehoden dom za vse izgubljene, zavržene in mučene živali. Tukaj žival sprejmejo, jo zdravstveno oskrbijo, sterilizirajo ali kastrirajo, nato pa ji poskušajo najti nove lastnike. Med začasnim bivanjem živali v zavetišču posebej psom nudijo dnevno gibanje s sprehajanjem.

»Pri oskrbi živali nam pomagajo prostovoljci, sprehajalci in seveda številni donatorji, ki nam prinesejo hrano, priboljške, povodce in raznorazne pripomočke, s katerimi nam veliko pomagajo pri sami oskrbi živali. Tako se s skupnimi močmi potrudimo, da je bivanje živali v tem prehodnem domu čim lepše, kar nam tudi dobro uspeva. Sicer res, da zavetišče ni hiša veselja za živali, po drugi strani pa le imajo streho nad glavo, polne želodčke, veterinarsko oskrbo, dnevne sprehode in seveda obilo ljubezni,« razlaga Tomaž Kristanič, vodja Zavetišča za živali Maribor.

»Naše poslanstvo je zapuščenim živalim z vašo pomočjo zagotoviti topel in ljubeč prehodni dom ter jim čim prej poiskati nove lastnike. Naša vizija je idealno zavetišče – torej prazno zavetišče,« še pravijo v zavetišču.

Zakaj sploh posvojiti žival?

»Vsekakor lahko posvojitev živali iz zavetišče priporočamo. Vse živali so namreč veterinarsko pregledane, mikročipirane s pripadajočim evropskim potnim listom, tretirane proti zunanjim in notranjim zajedavcem, cepljene proti kužnim boleznim - psi tudi proti steklini, psice so sterilizirane, mačke so sterilizirane in mački kastrirani. Seveda poleg tega, da je vse urejeno, so pri nas živali, ki so pobegnile, so bile zavržene, so tako ali drugače izgubile svoj dom in so seveda neizmerno vesele, ko dobijo nov ljubeč dom, s čimer so izpopolnjene njihove naravne potrebe,« pojasni vodja zavetišča in še pristavi:

»Marsikdaj imajo ljudje stereotipno razmišljanje o živalih v zavetišču, da so prestrašeni, imajo takšne in drugačne travme, hude vedenjske težave ... Kar v veliki večini ne drži. Posvojitev živali iz zavetišča toplo priporočam.«

Posvojitev živali, ki je ostala brez doma ali lastnika, toplo priporoča tudi uredništvo Mariborinfo. Zato vsak teden objavljamo zgodbo živali, ki je pristala v zavetišču, in osveščali ljudi o posvojitvah. Pomagajmo jih najti topel in ljubeč dom!

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice