Humanitarna pomoč za družino, ki ji je požar popolnoma uničil stanovanjsko hišo.

Pred dobrim tednom dni je na Kroški ulici v Murski Soboti prišlo do požara, ki je zajel stanovanjsko hišo. Do požara slamnate hiše je prišlo v notranjosti hiše, od koder se je požar razširil. Po nestrokovni oceni policistov je nastalo za okrog 70.000 evrov škode, a za mlado družino je ta škoda veliko večja.
 

Požar jim je uničil sanje

Mlada družina je več let vso svojo energijo in denar vlagala v gradnjo hiše, ki je bila že skoraj zaključena. Otroci so težko pričakovali in se veselili, da se bodo v začetku prihodnjega leta vselili v svoj novi dom.  
 
V gradnjo je bilo vloženega nešteto ur napornega ročnega dela, uporabljeni so bili naravni materiali (les, slama, glina), da bi bila njihova hiša čim bolj okolju in zdravju prijazna.

Njihova prihodnost, sanje in vložena energija so bili v tistem popoldnevu uničeni. Na srečo so vsi ostali nepoškodovani. 

Hišo bodo morali porušiti

Hiša mlade družine je skoraj popolnoma zgorela, kar je ostalo, je popolnoma uničeno. Ker je hiša nevarna za okolico, jo bodo morali zdaj porušiti. Gasilcem je sicer uspelo ukrotiti požar, da ni ogrozil sosednjih hiš, za kar jim je mlada družina zelo hvaležna. 

Prosijo za pomoč

Mlada družina s tremi otroki zdaj potrebuje pomoč vseh dobrih ljudi, da se bodo lahko postavili nazaj na noge. 

Za pomoč družini je v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije, Območno združenje Murska Sobota, odprt poseben račun. Vsi, ki bi želeli družini ob tej tragediji pomagati, lahko dobrodelni prispevek nakažete na:
 
Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Murska Sobota, Ul. Staneta Rozmana 3, 9000 Murska Sobota
Št. TRR: SI56 0234 0001 0419 250
Sklic: SI 00 19102020-15
Koda namena: OTHR Namen: POŽAR KROŠKA

S pomočjo dobrih ljudi in zbranih sredstev si bo družina mogoče vsaj malo opomogla od nesreče, ki jo je doletela. Zbrana sredstva so vodena pregledno in bodo uporabljena za ureditev novega doma mlade družine.
 
Za Vašo dobroto in odprto srce, vam je družina ob tej žalostni zgodbi, že zdaj neizmerno hvaležna.

S spleta

Komentarji (0)

Log in or register to post comments

Starejše novice