Slika je simbolična.
December, ki je mesec veselja in obdarovanj, je tudi mesec, ko potekajo številne dobrodelne akcije. Ena izmed teh teče na Društvu za zaščito živali Pomurja, kjer zbirajo sredstva za operacijo psičke.

December nas spomni pomembno vlogo medsebojne pomoči v družbi. Pogosteje slišimo zgodbe ljudi, ki se soočajo z nepredstavljivimi ovirami.

Ena izmed takih je zgodba Eneje in njene psičke Lučke, ki jo je doletela grozna bolezen zaradi katere potrebuje operacijo. Stroški, te pa so astronomsko visoki, nakar se je Eneja z vero v dobrosrčnost ljudi obrnila na Društvo za zaščito živali Pomurja.

Že kot mladička se soočala z zdravstvenimi zapleti

Psička Lučka je že kot mladička prestala trnovo pot, že pri šestih mesecih se je spopadala z vnetjem ledvic. Dve pa pol leti stari psički pa so letos odkrili še Portosistemske obvode.

Nujno potrebna operacija stane približno 1300 evrov, kar si lastnica poleg preostalih stroškov ne more privoščiti. Eneja, ki se kot mnogi ostali prebijajo iz mesca v mesec, mora samo za stanovanje odšteti 500 evrov. V to pa niso všteti ostali stroški, ki so ob trenutni energetski krizi toliko višji. 

Več denarja mora prav tako odšteti za posebno prehrano njene štirinožne prijateljice, saj ji druga ne ustreza.

»Ker sem sama trenutno finančno nezmožna pokriti stroške operacije, ki bo stala približno 1300 evrov, se obračam na vas. Iz meseca v mesec ji priskrbim zelo drago dieto, ker lahko je samo veterinarsko prehrano in ničesar drugega. Ob vsej drugi hrani se mi zastruplja,« je prosila za pomoč društva užaloščena lastnica ljubke psičke. 

»Jaz jo imam res rada in ne morem je izgubiti«

Ob tem izpostavila neizmerno vez med njo in psičko: »Jaz jo imam res rada in ne morem je izgubiti, sploh pa ne zaradi svoje trenutne situacije, ker na vse gledam dokaj pozitivno in skušam ostati močna, da bi tudi to preživele skupaj kot sva že marsikaj drugega.«

Psički bo nadaljne preživetje omogočila zgolj operacija, na katero je naročena 29. januarja prihodnje leto. 

Kako lahko pomagate?

Če se je tudi vas dotaknila srceparajoča zgodba Eneje in njeni psičke lahko pomagate s tem, da pošljete sporočilo na številko 1919. 

Če želite prispevati en evro, v sporočilo dodajte zapis DZZP, v kolikor pa bi za operacijo radi namenili nekaj več denarja lahko v sporočilu pripišete DZZP5, tako boste darovali pet evrov.

Dobrodelna sredstva lahko nakažete tudi na TRR 0234 0025 6066 415. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice