Po Mariboru in okolici se zadnje dni sprehaja moški, ki po soseskah hiš in blokov pobira donacije v lažnem imenu.

Po Mariboru  in okolici že nekaj časa hodi moški, ki v imenu Društva za zaščito živali Maribor pobira lažne donacije.

Ljudje, ki so nasedli goljufu, so moškega, ki se identificira s kartico, opisali kot urejena gospoda, ki naj bi bil star nekaj več kot 60 let. Včasih naj bi nosil kapo. Prav tako naj bi nekaterim ponujal tudi tigrove obliže. Goljuf je zbiral donacije v Mariboru, Radgoni in Šentilju.

Društvo za zaščito živali Maribor se zato obrača na vse, ki bi o tem karkoli vedeli, da jim to sporočite na zasebno sporočilo na Facebooku ali jim pišite na [email protected].

»Rabimo vašo pomoč! Stopimo na prste goljufu! Vljudno prosimo, da se nam javite tisti, ki ste se ‘ujeli v past pobiranja donacij v našem imenu’. Potrebujemo priče/oškodovance, saj gre v tem primeru za goljufijo. Gospod hodi in zbira naokoli denar zmeraj sam, z mapo in fotografijami psov (enega kaže slepega), je višje postave, okoli 60+ let, urejen, včasih ima šilt kapo, lahko tudi očala, pokaže tudi kartico. Nekateri ste poročali tudi o tem, da se ‘dela, da vas pozna’. Nekaterim je ob donaciji dajal tudi ‘zdravilne tigrove obliže’ - (na paketku je bil narisan tiger in napis v kitajskih črkah). Znane lokacije: Maribor, Radgona, Šentilj. Seveda je možno, da se je gospod okoriščal tudi v drugih krajih pa ne vemo. Prosimo za informacije. Ti njegovi obhodi trajajo že nekaj časa, s presledki. Če ste donirali denar ‘za živali’ temu človeku se nam, prosimo, javite na zasebno sporočilo ali nam pišite e-mail na [email protected]. Le z vašo pomočjo lahko preprečimo izkoriščanje ljudi pod pretvezo ljubezni do živali.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Stop goljufom in prevarantom !
To nalepite na parlament !

Starejše novice