Na pobudo mariborske podjetnice in nepremičninske posrednice Mojce Žižek Mesarec, ki je tudi sama bivala v Mladinskem domu Maribor, poteka akcija zbiranja stvari za božična darila za otroke in mladostnike Mladinskega doma Maribor.

Trenutno se v domu nahaja 98 otrok 

»Tudi sama, sem odrasla v mladinskem domu. Vem, kaj pomeni, da ti nekdo da upanje. Meni ga je dala prava vzgojiteljica. Dala mi je upanje, da bo jutri vse drugače in boljše. Vem, koliko v pravem trenutku pomeni, da ti nekdo ponudi roko in upanje. Predlani sem en del otrok peljala v kino in jim lani ponovno podarila moje knjige, letos pa želim, da občutijo več. Ljudi,« pripoveduje Mojca Žižek Mesarec.

Kdo so ti otroci in kaj potrebujejo?

To so otroci, ki so morali iz takih in drugačnih razlogov zapustiti dom in preživeti svoja otroška ali mladostniška leta v Mladinskem domu Maribor.

Največ otrok je tistih, ki obiskujejo zadnjo triado osnovne šole, nekaj je tudi srednješolcev. Veseli bodo daril, kot so razne družabne igre, USB spominski ključki, žoge ali drugi športni rekviziti, material za ustvarjanje ali pisanje, vse za šolo, kozmetiko in sladkarije.

Kako in kje lahko pomagate?

Darila lahko prinesete v Unikatnico na Tyrševi v Mariboru med 10. in 18. uro od ponedeljka do petka in v soboto med 10. in 13. uro. Po predhodni najavi lahko darilo pustite tudi na sedežu podjetja Galea nepremičnine, Radvanjska cesta 65 v Mariboru  ali pa ji pišite na [email protected]. Pomagate lahko tudi z nakazilom na TRR Mladinskega doma Maribor IBAN SI56 0451 5000 0714 234, kjer ne pozabite pripisati, da gre za donacijo. 

Dobrodelna akcija traja do ponedeljka, 23. 12., zbrana darila pa bodo dostavili otrokom Mladinskega doma Maribor v torek, 24. 12. 2019. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice