24-letna Leja in 26-letna Nina sta sestri, ki sta po mamini smrti ostali popolnoma sami. Mamo sta pokopali pred dnevi, očeta nimata že dvajset let. Leja skrbi za svojo gluhonemo sestro.

Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src, ki pomaga socialno ogroženim družinam, je danes sporočilo, da so začeli z akcijo, v kateri bodo pomagali sestrama.

»Danes smo izpraznili hišo. Sedaj gre zares in res se obračam na vse vas, ki lahko pomagate kakorkoli in da stopimo skupaj ter jima v štirinajstih dneh omogočimo vselitev v suho in toplo hišo,« so zapisali na Facebooku.

Ob tem so predstavili tudi natančno časovnico, ki si jo lahko ogledate spodaj. Ob tem pa so zapisali, da potrebujejo prostovoljce, ki bi pomagali pri prenovi hiše.

Potrebujemo vodovodarja, električarja, zidarja, montažerje plošč in keramičarje. Za jutri bi potrebovali prostovoljce, in sicer za odstranjevanje starih zidnih oblog.

Vse, ki bi želeli pomagati prosijo, da pokličete na 040 754 617.

Med potrebno opremo, ki jo potrebujeta Leja in Nina je kuhinja, gospodinjski aparati, dnevna soba, TV, spalnica, zavese, manjši kamin za hodnik, police za okna, posteljnina, vzglavnik, prešita odeja, brisače, posoda, krožniki in še kaj. 

Kot so zapisali pri društvu, za vso to opremo pišejo ljudje iz vseh krajev Slovenije. Zato predlagajo, da se jih kontaktira, v soboto, 31. oktobra 2020, pa je planirano, da iz lokacije društva odrine kombi oziroma tovornjak, ki bo ves dan pobiral material od prve do zadnje lokacije. Želijo si, da bi bili sestri v novi, topli in suhi hiši s 1. novembrom.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice