Rdeči križ Slovenije bo danes začel tradicionalni teden solidarnosti, namenjen zbiranju sredstev za takojšnjo pomoč ljudem ob nesrečah.

Do 8. novembra bodo na vseh poštah ter železniških in avtobusnih postajah v Sloveniji v prodaji doplačilne znamke oziroma vozovnice v vrednosti 17 centov.

»Zbrana sredstva, ki se stekajo v sklad solidarnosti Rdečega križa Slovenije, so namenjena takojšnji pomoči posameznikom in družinam ob manjših nesrečah in pomoči ljudem ob naravnih in drugih nesrečah večjega obsega. V takšnih primerih je zelo pomembno, da je takoj dostopen finančni vir, ki pomaga urejati razmere,« so v sporočilu za javnost poudarili na Rdečem križu Slovenije.

Ob tem so izpostavili še, da je teden solidarnosti tudi priložnost, da se pridružimo pozivom k hitremu in nujnemu ukrepanju zaradi okoljskih sprememb, ki najedajo naš planet. 

Lani je Rdeči križ Slovenije v tednu solidarnosti s prodajo doplačilnih znamk in vozovnic zbral 589.280,47 evra. Istega leta so štiri večja neurja s poplavami in močnim vetrom povzročila za 73,6 milijona evrov gmotne škode.

V skladu s pravilnikom se 30 odstotkov tako zbranih sredstev uporablja za enkratne finančne pomoči ob nesrečah manjšega obsega na lokalni ravni, 70 odstotkov sredstev pa za zagotavljanje pomoči ob nesrečah večjega obsega na nacionalni ravni.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice