V četrtek, 27. decembra, bo Klub mariborskih študentov v Zavetišču za brezdomce na Šentiljski cesti, pripravil toplo večerjo za brezdomce.

Klub mariborskih študentov želi za vsaj en dan brezdomcem ustvariti občutek topline in udobja ob topli večerji, ki je sicer niso deležni: »S tem želimo tudi mlade opozoriti na pomembnost dobrodelnosti, dobrosrčnosti in sočutnosti. Ne le v prazničnem decembru, ampak tudi skozi celo leto.«

Siti lakote je dogodek, ki ga Klub mariborskih študentov izvaja prvič. 

Topla večerja in udobje tudi za brezdomce

»December je praznični mesec, ko se ob večerih zberemo v krogu družine, skupaj preživljamo proste ure, se obdarujemo in skupaj pripravimo praznično kosilo ali večerjo. Vendar vsi nimajo te možnosti. So ljudje, ki nimajo družine, nimajo prijateljev, nimajo denarja in te sreče, da bi praznike preživljali na toplem ob dobri hrani. Čas je, da naučimo mlade, da sprejemajo vse in da na svet gledajo s socialnimi lečami ter polni pomoči pripravljeni polepšati dan sebi in drugim,« sporočajo mariborski študenti.

Klub mariborskih študentov ob tem vabi, da se jim v četrtek ob 15. uri pridružite pri pripravljanju večerje in skupaj z njimi za brezdomce poustvarite praznično vzdušje ob dobri hrani.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Orbannnn (nepreverjen)

Mislite da je ORBAN naredil prav da je vse brez domce spakiral zulic????? ter železniških stopnic ?????v en velik center brez domcev kje jih lahko dom šteje krepko čez 2tisoč .Tako da ukrep ni slab imajo čisto so urejeni ne kvarijo sliko mesta so siti in zdravniško pregledani.(Dajmo to na glasovanje in v državni zbor ...in njim ulico spremenimo v topel dom.

Starejše novice