Prodaja Term Lendava madžarskemu državnemu skladu Comitatus Energia zaključena.

Prodaja lendavskih term se je vlekla kar nekaj časa. Po naših informacijah pa se je prevzem zdaj tudi uradno zaključil, saj naj bi bila včeraj sklenjena kupoprodajna pogodba. Posel bo uradno sklenjen v prihodnjih dneh, ko bo novi lastnik tudi uradno vpisan v sodni register.

Za Terme Lendava so Madžari plačali devet milijonov evrov, kar naj bi bila za tri milijone evrov višja ponudba, kot je bil za lendavske terme pripravljen odšteti drugi najboljši ponudnik. 

Za ohranitev zdajšnje ravni poslovanja bi bilo treba vložiti vsaj pet milijonov evrov, za prenovo pa bi bilo treba vložiti še dodatnih enajst milijonov evrov. Glede na informacije bo podjetje Comitatus Energia vlagalo v Terme Lendava, zato odpuščanj ne pričakujejo. 

Spomnimo, da je bil zadnji korak k prevzemu storjen ob koncu meseca julija, ko je vlada na seji sprejela sklep o spremembi uredbe, o koncesiji za rabo termalne vode za ogrevanje in potrebe kopališča Term Lendava. To je bila tudi osnova pri prenosu koncesije na novega koncesionarja.

Kar pa je še zanimivo, pa je to, da sta družbi Sava Turizem in Hoteli Bernardin, ki sta v večinski lasti družbe Sava, prejšnji teden podpisali pogodbo o pripojitvi Hotelov Bernardin Savi Turizmu.

Ravno Sava Turizem pa je sicer pred časom Terme Banovci in Terme Lendava v strateških smernicah za prihodnja leta prepoznala kot destinaciji, primerni za prodajo, oba posla pa sta zdaj tudi uradno zapečatena. 

Medtem, ko so Terme Lendava romale v roke madžarskemu kupcu, so bile Terme Banovci že pred časom prodane ljutomerskemu poslovnežu Srečku Karbi, ki je plačal kupnino v višini 4,6 milijona evrov.
 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Kar jim ni uspelo leta 1945 bodo leta 2020 zasedli Prekmurje . Prekmurska Varda na okope .

Starejše novice