Skupno število hospitaliziranih pacientov v UKC Maribor je 13, pri čemer je en pacient še vedno v intenzivni enoti, a ne potrebuje ventilatorja.

Univerzitetni klinični center Maribor obvešča, da bodo v času epidemije koronavirusa v ambulantah Oddelka za kožne in spolne bolezni opravljali le nujne preglede, ki bodo na napotnici označeni s stopnjo nujnosti 'nujno' v Urgentni dermatološki ambulanti, in sicer od ponedeljka do petka med 9. in 14. uro ter v soboto, nedeljo in med prazniki med 9. in 11. uro.

Z današnjim dnem tudi selijo odvzem krvi krvodajalcem na začasno zunanjo lokacijo na Srednji zdravstveni šoli. Krvodajalce bodo vabili preko sms vabila, v katerem jih bodo prosili za povratni klic za dogovor o uri prihoda in preverjanju pogojev za darovanje.

Znova opozarjajo, da je vhod v Univerzitetni klinični center Maribor s Pobreške ceste namenjen samo in zgolj za sekundarno testiranje Covid-19 pacientov in za klicane paciente.

Poudarjajo tudi, da nove belgijske in nizozemske raziskave primerov iz Singapurja kažejo, da je delež ljudi, ki prenašajo virus Sars-Cov-2 in so brez znakov bolezni, med 48 in 66 odstotkov. Kar pomeni, da se lahko virus pri bolnih prične prenašati že dva dni pred pojavom znakov bolezni, zaradi česar je socialna izolacija nujna.

Prav tako se v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor zahvaljujejo vsem zasebnikom za pripravljenost pomagati. Vse zdravnike, ki želijo pomagati, pa prosijo, da svoje podatke posredujejo upravi Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice