Po uspešnem lanskem Medenem dnevu, ki ga je kljub slabemu vremenu obiskalo okoli tisoč ljudi, so se organizatorji odločili, da ga na posestvu Sončni raj ponovijo tudi letos, 18. maja.

Medeni dan je celodnevna prireditev, ki bo letos potekala v soboto, 18. maja, ko bodo na posestvu Sončni raj za obiskovalce organizirali številne animacije, delavnice, kulinarična in glasbena razvajanja, celo vožnja z edinim dvosmernim ziplineom Čebelji let, pa tudi strokovna predavanja s področja skrbi za čebele, za okolje in posledično človeka. 20. maj je namreč potrjen za Svetovni dan čebel, za kar smo zaslužni Slovenci in naša skrb za čebele. 

»Verjamem, da je bilo za ta dosežek potrebnega veliko dela in napora. Zato se mi zdi prav, da ta dan podpremo in združimo moči tudi z našimi aktivnostmi,« je povedal glavni organizator dogodka Bogdan Mak.

Medeni dan s svojo vizualno podobo ljudem prenaša sporočilo, da trajnostno sobivanje z okoljem že dolgo ni več samoumevno ravnanje, kot je bilo lastno našim prednikom. Na naši generaciji je, da se za trenutek ustavi in se zazre, kam drvi. In ko bo umrla zadnja čebela, človeštvo ne bo obstalo več kot štiri leta, pravijo organizatorji. 

Lani so na ta dan slavnostno odprli učni čebelnjak, letos pa bodo otvorili leseni pločnik z razgledno ploščadjo ob posestvu. Gre za zasebno investicijo organizatorjev, ki jo bodo predali v javno uporabo.

Na dogodku bo obiskovalce v popoldanskih urah zabavala Tanja Žagar, tekmovalci letošnje oddaje MasteChef bodo poskrbeli za vrhunsko kulinarično razvajanje, Filip Flisar pa bo za odlično vzdušje na ziplineu Čebelji let. Tudi letos ne bodo manjkala poučna predavanja: 

Sanja Lončar – revija »Skupaj za zdravje človeka in narave«
Dušan Donko – Feng Shui v naravi, Qigong
Jasmina Kandorfer – kreatorica oddaje »Klepet ob kavi«
Tanja Bagar - Mednarodni inštitut za kanabinoide
Nina Medved – naravna kozmetika Magnolija
Miša Pušenjak – strokovnjakinja za vrtičkarstvo
Nataša Ferant – zdravilne in aromatične rastline, IHPS

V projektu Medeni dan so skupaj s pravljičarji in slikarji ustvarili lik čebelice, ki ima svoj značaj, svoj pristop, svoj način razmišljanja in svojo zgodbo. To zgodbo želijo širiti med najmlajše slušatelje zgodbic. Projekt je zastavljen z namenom ozaveščanja in interaktivnega vključevanja, da v otrocih vzpodbudijo zanimanje za svet okolja, pisani svet rastlin in še kako pomemben bogat čebelji svet. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice