Slika je simbolična.
V Klubu mariborskih študentov bodo skušali vsaj malce omiliti osamljenost starostnikov Doma starejših občanov Tezno, in sicer z dopisovanjem. Vsak izmed nas lahko tako pošlje pismo starostniku, ta pa bo nanj odgovoril.

Klub mariborskih študentov organizira projekt, s katerim želijo v decembru osrečiti starostnike, ki bodo te praznike ponovno preživeli sami, odrezani od zunanjega sveta. 

»Za nami je že drugo leto globalne pandemije in eno najdaljših zaprtij države in vsi se zavedamo, da je to močno prizadelo vse starostne skupine, predvsem starostnike, ki bivajo v domih za ostarele. Tam so namreč bili obiski omejeni. V Klubu mariborskih študentov tako želimo polepšati dneve prebivalcem domov za starejše,« razlagajo v Klubu mariborskih študentov.

V ta namen so si zamislili projekt 'Pisma babici in dedku', s katerim bodo skušali polepšati praznike in posledično zmanjšati osamljenost starostnikov.

To bodo poskusili doseči z dopisovanjem z uporabniki Doma starejših občanov Tezno

S pismi bodo polepšali praznike mariborskim starostnikom

K sodelovanju vabijo vse, ki si tudi sami želijo nekaj lepega storiti in omogočiti lepše praznike nekomu, ki ga težita osamljenost in pogost občutek odmaknjenosti od družbe. 

Pisma tako zbirajo med 6. in 15. decembrom 2021 v Pisarni na Vetrinjski ulici 30 v Maribor. 

»Če želiš sodelovati, v pismu zapiši kratko predstavitev sebe (kdo si, kaj rad/a počneš …), kakšno lepo misel, vprašanje za svojega dopisovalca (lahko ga/jo povprašaš o hobijih, življenju v domu, najljubših prazničnih tradicijah, najlepših spominih …) in ne pozabi na svoj naslov, da ti lahko odpišejo,« še razlagajo v omenjenem klubu.

V Klubu mariborskih študentov bodo nato vsa pisma, skupaj s paketkom presenečenja, dostavili stanovalcem Doma starejših občanov Tezno.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice