Poslovilno vožnjo Tine Maze gledalo skoraj pol milijona Slovencev

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

Poslovilno vožnjo Tine Maze gledalo skoraj pol milijona Slovencev

53. Zlata lisica je preko malih zaslonov zabeležila odlično gledanost, najvišja je bila prav v času poslovilne vožnje Tine Maze.

Poslovilno vožnjo Tine Maze gledalo skoraj pol milijona Slovencev
  • Poslovilno vožnjo Tine Maze gledalo skoraj pol milijona Slovencev Poslovilno vožnjo Tine Maze gledalo skoraj pol milijona Slovencev

Prireditev ni bila uspešna samo tekmovalno in organizacijsko, temveč je dosegla tudi visoko gledanost pred malimi ekrani, so sporočili organizatorji. Vsaj minuto televizijskega prenosa 53. Zlate lisice si je namreč v soboto in v nedeljo na Televiziji Slovenija 2 ogledalo kar 817.200 različnih gledalcev starejših od štirih let.

V soboto je prvi tek veleslaloma za 53. Zlato lisico v povprečju spremljalo 17,6 odstotkov ali 332.200 gledalcev, kar predstavlja kar 70 odstotkov takratnih gledalcev televizije. Drugi tek veleslaloma pa je v povprečju spremljalo 16,2 odstotka ali 305.600 gledalcev, kar predstavlja kar 60 odstotkov takratnih gledalcev televizije. 

Najvišjo gledanost je Zlata lisica dosegla v soboto, ko je ob 10.15 poslovilno vožnjo Tine Maze spremljalo 22 odstotkov ali 414.700 gledalcev.

Visoka gledanost tudi v nedeljo

V nedeljo je prvi tek slaloma za Zlato lisico v povprečju spremljalo 14,1 odstotka ali 266.300 gledalcev, kar predstavlja kar 61 odstotkov takratnih gledalcev televizije. Drugi tek slaloma je v povprečju spremljalo 16,5 odstotkov ali 311.400 gledalcev, kar predstavlja kar 54 odstotkov takratnih gledalcev televizije.

Zaradi mraza udobneje na kavču

Po podatkih RTV Slovenija pa je prireditev Hvala, Tina! v soboto na TV Slovenija 1 v povprečju spremljalo 13 odstotkov ali 244.800 gledalcev, kar predstavlja 29 odstotkov takratnih gledalcev televizije. Vse kaže, da so tudi tisti, ki jim ogled Zlate lisice pod Pohorjem zaradi polarnega mraza ni dišal, spremljali vožnjo naših lisičk.

 

Uredništvo
četrtek, 12 Januar, 2017 - 11:24 Osveženo: 12. Januar 2017 - 16:19

Soustvarjaj

Komentarji

Nismo gledali Tine temveč smo gledali druge smučarke predvsem Ilko in Ano. Kdaj vam bo to jasno ?

+1
0
-1

Ko se je kokoš pojavila na štartu sem šel scat. Nato pa hitro zopet navijat za naše smučarke, ki so na srečo normalne.

+1
+9
-1

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.