Si želiš postati del zgodbe Art kamp 2020, Zelenega festivala ustvarjalnosti za družine in otroke vseh starosti? Postani prostovoljec, prostovoljka! Prijave zbirajo do 7. avgusta 2020.

Art kamp je dnevni program Festivala Lent, ki bo v senčnih naročjih zelenih krošenj Mestnega parka Maribor letos že trinajstič zapored proslavljal življenje, cvetenje in svetlobo, od 21. do 29. avgusta 2020. 

Med 9. in 13. ter 16. in 19. uro bo razvajal s kulturo, z umetnostjo, z znanostjo, s športom, z rekreacijo in zabavo.

Prostovoljci so eden izmed ključnih temeljev za uspešno izvedbo festivala, opozarja Tanja Veber, koordinatorica prostovoljcev festivala Art kamp 2020.

Art kamp je velika družina. V delavnicah in predstavitvah sodeluje okoli 500 mentorjev, sodelavcev in prostovoljcev: »Skupaj rastemo, cvetimo in se radostimo. Pri izvedbi programov so nam v veliko pomoč posamezniki, ki se vključujejo s prostovoljskim delom.«

Zato vabijo, da se na poziv odzovete vsi, ki bi si želeli postati prostovoljec ali prostovoljka na festivalu Art kamp, biti član te velike družine umetnikov, ustvarjalcev, mojstrov, entuziastov, se z njimi in od njih učiti, se izpopolnjevati v veščinah in znanjih, ki vas navdušujejo.

Področja, kjer boste lahko nabirali neprecenljive izkušnje, se med seboj razlikujejo, tako po naravi dela kot po delovnem času. Posameznik bo delal v enem od sklopov, zaželeno ves čas festivala ali vsaj pet dni. Opise sklopov najdete tukaj.

Pred pričetkom prostovoljskega dela vabijo na izobraževanje za prostovoljce, ki bo potekalo 8. avgusta, med 10. in 13. uro, v mestnem parku. Za vse, katerim termin ne bi ustrezal, bodo pripravili tudi rezervni termin 15. avgusta ob istem času.

Udeležili se boste tudi praktičnih priprav na prostovoljsko delo v tednu pred festivalom, od 17. do 21. avgusta, kjer boste skupaj pripravljali scenografijo festivala. Udeležba na izobraževanju in v enem izmed terminov praktičnih priprav je obvezna, saj se boste na tak način spoznali in uskladili pričakovanja za skupno sodelovanje.

Prostovoljstvo na festivalu poteka pod okriljem Zavoda MARS Maribor. Pred pričetkom festivala boste sklenili dogovor o prostovoljskem delu, po zaključku pa boste prejeli potrdilo o prostovoljskem delu na festivalu Art kamp, kar je za mnoge odlična delovna referenca. 

»Potnih stroškov vam, žal, ne bomo mogli povrniti, prav tako boste morali sami poskrbeti za prenočišče, če ste od drugod. Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela v Art kampu je starost vsaj 15 let,« dodajajo.

Prijavite se lahko do petka, 7. avgusta 2020, s prijavnico tukaj.

Med izobraževanjem, pripravami in na festivalu bodo upoštevane smernice in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice