FOTO: Jan Rozman
Art kamp je dnevni program Festivala Lent, ki bo v senčnih naročjih zelenih krošenj Mestnega parka Maribor letos že dvanajstič zapored proslavljal življenje, cvetenje in svetlobo.

Od 21. do 29. junija med 9. in 13. ter 16. in 20. uro bo razvajal s kulturo, z umetnostjo, z znanostjo, s športom, z rekreacijo in zabavo. Ustvarjajo v naravi z naravo, iz odpadnih materialov, s srcem in z glavo. 

Art kamp je velika družina. V delavnicah in predstavitvah sodeluje okoli 500 mentorjev, sodelavcev in prostovoljcev. Dnevno jih obišče med 3- in 5-tisoč ljudi, ki v času festivala lahko uživa v tridesetih odrskih prireditvah, osemdesetih drugih dogodkih in ustvarja v okrog 300 delavnicah. 

Prostovoljsko delo

Pri izvedbi programov so jim v veliko pomoč posamezniki, ki se vključujejo s prostovoljskim delom. Zato vabijo, da se na poziv odzovejo vsi, ki bi si želeli postati prostovoljec ali prostovoljka na festivalu Art kamp, biti član te velike družine umetnikov, ustvarjalcev, mojstrov, entuziastov, se z njimi in od njih učiti, se izpopolnjevati v veščinah in znanjih, ki jih navdušujejo. 

Področja, kjer bodo lahko nabirali neprecenljive izkušnje, se med seboj razlikujejo, tako po naravi dela kot po delovnem času. Posameznik bo delal v enem od sklopov, zaželeno ves čas festivala ali vsaj pet dni. Opise sklopov najdete tukaj.

Izobraževanje za prostovoljce

Pred pričetkom prostovoljskega dela vabijo na izobraževanje za prostovoljce, ki bo potekalo 8. junija, med 10. in 13. uro, v Vetrinjskem dvoru (Vetrinjska ulica 30, Maribor). Udeležili pa se bodo tudi praktičnih priprav na prostovoljsko delo v tednu pred festivalom (17.–21. junij), v Mestnem parku Maribor. Udeležba na izobraževanju in v enem izmed terminov praktičnih priprav je obvezna, saj se bodo na tak način spoznali in uskladili pričakovanja za skupno sodelovanje. 

Pred pričetkom festivala bodo sklenili dogovor o prostovoljskem delu, po zaključku pa bodo prejeli potrdilo o prostovoljskem delu na festivalu Art kamp, kar je za mnoge odlična delovna referenca. Potnih stroškov vam, žal, ne bodo mogli povrniti, prav tako bodo morali prostovoljci sami poskrbeti za prenočišče, če prihajajo od drugod. Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela v Art kampu je starost vsaj 15 let.

Prijavite zbirajo do četrtka, 6. junija, s prijavnico, ki se nahaja tukaj

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice