Med sedmimi polfinalisti za naziv Sejalec 2020 tudi Pot med krošnjami.

Znanih je sedem polfinalistov, ki se potegujejo za naziv Sejalec 2020 za najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu. 

Najbolj ustvarjalno in inovativno v turizmu

Med šestnajstimi prijavami na poziv Sejalec 2020, s katerim Slovenska turistična organizacija in ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo že 17. leto zapored nagrajujeta najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu, je strokovna komisija izbrala sedem polfinalistov:

  • Istrski zajtrk - okusi lokalno
  • Jasna Chalet Resort
  • Je ali ni? Nevidna (gozdna) lepotica 
  • Karra, odkriti skriti Kras 
  • Pot med krošnjami Pohorje 
  • Regijski promocijski center Expano 
  • Velenje Underground

Na spletni strani organizatorjev izbora je med drugim zapisano, da Pot med krošnjami Pohorje na Rogli vse od prvega dne privablja številne ljubitelje preživljanja prostega časa v naravi tako iz Slovenije kot tudi izven njenih meja. Edinstvena ponudba Poti med krošnjami Pohorje ponuja doživetje narave iz ptičje perspektive.

Pot med krošnjami s svojo 1043 metrov dolgo potjo na višini do 20 metrov vijuga po gozdu raznovrstnih rastlinskih vrst in mogočnih visokoraslih dreves. Na izjemno pazljiv način je med pohorsko floro in favno na pravljičnem Pohorju umeščena naravna lesena konstrukcija.

Razgledni stolp predstavlja piko na i doživetju narave, kot jo vidijo ptice. Z višine 37 metrov, kolikor je visok stolp, je obiskovalec na vrhu nagrajen z dih jemajočim razgledom na bogastvo pohorskih gozdov, slovenske gore in doline ter celo obrise pokrajin preko meja naše dežele.

Kaj je Sejalec?

Sejalec je priznanje za ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu. Nagrajuje tiste inovacije, ki so že uresničene in uspešno prispevajo k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije. Sejalci navdušujejo z novimi pristopi, so nenavadni, izvirni in pokrivajo področja trženja, poslovnega razmišljanja in promocije slovenskega turizma.

Polfinaliste bo strokovna komisija v začetku septembra obiskala na terenu, zmagovalec pa bo razglašen 13. oktobra na Dnevih slovenskega turizma.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Vazno je da imajo polno turistov.Bo kar bo

Starejše novice