Na območju Policijske uprave Maribor bodo policisti izvajali evropsko usklajen nadzor cestnega prometa, in sicer nad vozniki tovornih vozil in avtobusov Truck & bus.

Ves naslednji teden bo potekal evropsko usklajen poostren nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi. Potekal bo pod skupnim imenom Truck & Bus, in to v večini evropskih držav hkrati, sporočajo s Policijske uprave Maribor.

Na območju Policijske uprave Maribor je bilo lani v prometnih nesrečah udeleženih 433 ali 8 odstotkov več voznikov tovornih vozil, od katerih sta se dva hudo telesno poškodovala in 18 lažje. Prometne nesreče je povzročilo 266 voznikov tovornih vozil, kar je 61 odstotkov vseh prometnih nesreč.

»Največ  prometnih nesreč z udeležbo voznikov tovornih vozil se je zgodilo v naseljih, sledijo pa avtoceste in glavne ceste, na katerih je tudi največji delež tranzitnega tovornega prometa. Kot vzroki prometnih nesreč so izstopali premiki z vozilom, neupoštevanje pravil o prednosti in nepravilna stran ali smer vožnje,« sporoča vodstvo PU Maribor.

V prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Maribor je lani bilo udeleženih 48 ali 2 odstotka več voznikov avtobusov, od katerih sta se 2 lažje telesno poškodovala. Vozniki avtobusov so torej povzročili 20 ali 42 odstotkov vseh prometnih nesreč. Tudi tukaj se je največ nesreč zgodilo v naseljih.

»Kot vzroka prometnih nesreč sta izstopala premiki z vozilom in nepravilna stran ali smer vožnje,« še sporočajo iz Policijske uprave Maribor.

V četrtek bodo na območju Policijske uprave Maribor med  7. in 14. uro izvajali obsežnejši poostren nadzor na avtocestah. Gre za obliko poostrenega nadzora, pri katerem je poudarjena kontrola tovornih vozil in avtobusov. Nadzor bo opravljala tako policija kot Inšpektorat Republike Slovenije za infrastrukturo in Finančna uprava Republike Slovenije.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice