»Odločno obsojam vsako vrsto nasilja. Še posebej nasilje nad ženskami. Nikoli v življenju nisem storil nič tovrstnega,« je v odzivu na pisanje spletnega medija Požareport zapisal televizijski voditelj Marko Potrč.

Marko Potrč in Lili Žagar, eden najbolj simpatičnih televizijski parov, se te dni soočata s hudimi obtožbami. Kot poroča Požareport, naj bi se nad priljubljenega voditelja iz Maribora zgrnile obtožbe zaradi domnevnega nasilja nad bivšo bratovo partnerko, zato naj bi mu zdaj grozil zapor.

Marko Potrč in Lili Žagar sta se na obtožbe javno odzvala prek družabnih omrežij.

»V primeru pisanja enega medija danes, povezanim z mano, pa bom povedal naravnost, da gre za izsiljevanje. Gre za izkoriščanje termina 'nasilje nad ženskami' za sprevržene cilje. Izkoriščanje tega termina obsojam prav tako odločno kot samo nasilje nad ženskami. Nedopustno je izkoriščati dejansko stisko in grozo resnično zlorabljenih žensk za tovrstne namene,« komentira. 

Njegova izbranka Lili je na družbenih omrežjih razkrila drugo plat zgodbe: »Ozadje zgodbe zelo dobro poznam. In prekleto dobro vem, da je Marko nedolžen. Ne samo zato, ker ga tako dobro poznam, da vem, da česa takega v življenju nikoli ne bi bil sposoben, ampak tudi zato, ker dobro poznam žensko, ki ga lažno obtožuje. Od tistega trenutka naprej nam, moji družini, greni življenje. Celo rojstni dan najine hčerke Inje je izkoristila za še en poskus izzivanja. V rojstnodnevno darilo naše punčke je vtaknila izzivalno sporočilo ter čakala, kako se bova na to odzvala. Kljub temu nizkotnemu dejanju sva ostala mirna, ampak sprašujem se, katera mama, in predvsem zakaj bi storila kaj takšnega?«

»Te povsem izmišljene obtožbe še zdaleč niso njene prve. Pred časom je po krivem spolnega nasilja lažno obtožila svojega nekdanjega nadrejenega. Ker z izsiljevanjem ni ničesar dosegla, je s tem šla na sodišče. Kot tudi tokrat, s popolno lažjo. Tudi tam se je izkazalo, da je imela svoj načrt, zakaj je to storila. Če sem prav obveščena, so proti njej pričali prav vsi sodelavci. Proti njej je celo pričala njena prijateljica, ki je vedela, da gre za laž in ni želela dopustiti, da temu moškemu tako uniči življenje. Širša okolica ve, kaj je takrat storila in tudi, da je na sodišču resnica prišla na dan. Resnica bo na dan prišla tudi tokrat,« je še zapisala Lili.

»Težko je sprejeti krivo ovadbo. Težko je poslušati lažne obtožbe. Težko je sploh razumeti, da lahko izmišljena zgodba pride na sodišče. Še posebej s strani ženske, ki že ima zgodovino lažnih obtožb, saj je nekdanjega nadrejenega obtožila spolnega nadlegovanja, a so jo vsi njeni sodelavci na sodišču takrat postavili na laž in se ji načrt takrat ni izšel. A kot so mi razložili, je pot na sodišče v še tako izmišljenih primerih tako rečeno običajen potek. In verjemite, meni kot očetu, ki se trudi biti dober zgled svojim otrokom ter tudi širši okolici je to najtežje sprejeti. Nedolžnost se, pravijo, nato dokazuje na sodišču,« dogajanje opisuje Potrč, pisanje spletnega medija Požareport pa je označil za »javni linč«.

Odzval se je tudi Potrčev brat

»Očetje, ki se borimo za svoje otroke nismo redkost, takšne obtožbe v Sloveniji žal tudi ne. Ostro obsojam nasilje, še bolj obsojam nasilje nad šibkejšimi. Ni lahko zbrati misli, ko te nekdo javno, pred očmi Slovenije, obtoži česa takega. Ni enostavno odgovarjati na vprašanja prijateljev in poslovnih partnerjev, ki te sprašujejo, kaj se dogaja,« je zapisal Potrčev brat Aleš.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice