FOTO: SVZ Hrastovec
Pojav okuženega s covid-19 v SVZ Hrastovec.

Včeraj svečer so bili v Socialno varstvenem zavodu Hrastovec obveščeni o pozitivnem brisu na covid-19 pri eni od stanovalk na Varovanem oddelku 1, ki se nahaja na sedežu zavoda.

Stanovalka je imela blage znake okužbe in je trenutno na zdravljenju v covid bolnišnici Brežice.

Situacijo trenutno obvladujejo

Odvzeti so bili brisi na morebitno prisotnost na covid-19 pri stanovalcih na Varovanem oddelku 1 in 2, kakor tudi zaposlenim, ki so bili na delo razporejeni na teh oddelkih (okrog 40). Ostali potrebni odvzemi kakor tudi ukrepi se bodo izvajali v skladu z navodili pristojnega epidemiologa in infektologinje.

"Sprejeli smo vse predvidene ukrepe za preprečitev širjenja okužbe v zavodu v skladu z našim načrtom preprečevanje širjenja okužbe. Situacijo trenutno obvladujemo in imamo dovolj zaščitne opreme, zaenkrat uspemo organizacijsko tudi s kadrovskega vidika."

O nastali situaciji so tudi takoj obvestili župana Občine Lenart Janeza Krambergerja, ki je ponudil pomoč civilne zaščite. Trenutno jim lokalna skupnost pomaga pri zagotovitvi prenočišč za zaposlene, ki se ne želijo po končanem delu vrniti domov.

Ostali rezultati znani v prihodnjih dneh

Rezultati preostalih odvzetih brisov bodo znani predvidoma do konca današnjega in jutrišnjega dne (nekaj jih je bilo dodatno vzetih še danes). Sorodnike stanovalcev, ki jim je bil odvzet bris, bodo individualno obvestili o morebitni okužbi oziroma morebitni spremembi zdravstvenega stanja stanovalcev. Ostali stanovalci se počutijo dobro in situacijo razumejo.

Popolna prepoved obiskov v vseh enotah SVZ Hrastovec velja že od 9. oktobra 2020, saj gre za populacijo ljudi, ki so zaradi pridruženih osnovnih obolenj še toliko bolj življenjsko ogrožena v primeru okužbe s covid-19. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice