Senat Univerze v Mariboru je potrdil kandidatno listo kandidatov za rektorja Univerze v Mariboru.

Senat Univerze v Mariboru je na svoji 10. izredni seji sprejel poročilo Volilne komisije univerze o poteku kandidacijskega postopka volitev rektorja Univerze v Mariboru. Potrdil je tudi kandidatno listo kandidatov in se seznanil z mnenjem Študentskega sveta Univerze v Mariboru o kandidatih, ki je podal pozitivno mnenje vsem štirim kandidatom za rektorja. 

Vrstni red kandidatov za rektorja Univerze v Mariboru

Na seji Senata Univerze v Mariboru se je ob prisotnosti vseh štirih kandidatov za rektorja Univerze v Mariboru z žrebom določil naslednji vrstni red kandidatov: 

-    red. prof. dr. Jernej Turk,
-    red. prof. dr. Niko Samec,
-    red. prof. dr. Žan Jan Oplotnik,
-    red. prof. dr. Zdravko Kačič.

Sestanek Volilne komisije univerze na 4. seji 

Po končani izredni seji Senata Univerze v Mariboru se je z namenom potrditve vsebine na glasovnici, upoštevajoč izžreban vrstni red kandidatov za rektorja Univerze v Mariboru ter potrditve terminskega plana javnih predstavitev kandidatov na članicah, drugih članicah in rektoratu, sestala Volilna komisije univerze na svoji 4. seji. Terminski plan javnih predstavitev kandidatov za rektorja, kandidature za rektorja ter vse ostale informacije glede rektorskih volitev so dostopne na povezavi spletne strani Univerze v Mariboru.

Rektorja izvolijo tri skupine volivcev

Rektorja Univerze v Mariboru na splošnih in neposrednih volitvah za dobo štirih let izvolijo tri skupine volivcev: visokošolski učitelji, znanstveni delavci, asistenti z raziskovalnim nazivom in visokošolski sodelavci; študentje in drugi delavci. Splošne, neposredne in tajne volitve bodo potekale 5. junija 2018, morebitni drugi krog volitev pa bo 13. junija 2018.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice