Po Ljubljani, predvsem v bližini Pivovarne Union, so se pojavili letaki, ki pozivajo k bojkotu proti temu, da bi pivo Union varili v Laškem.

Union pivovarna deluje od leta 1864, torej pivo v Šiški varijo že več kot 150 let.

»Je bila gospodarska kriza, pa prva svetovna vojna, pa druga svetovna vojna, pa uravnilovka in socializem, pa potem tajkunski kapitalizem in razprodaja vsega … Ampak Union je preživel in varil najboljše pivo na svetu,« so zapisali v pozivu k bojkotu.

Namreč, kot smo že poročali, proizvajalec Pivovarna Laško Union varjenje piva Union seli v Laško. Razlog za to naj bi bil dotrajan 35 let star hladilni sistem v Pivovarni Union, ki ni več primeren za obratovanje in bi v prihodnje lahko predstavljal pomembno varnostno tveganje.

Ali Union selijo zaradi grabežljivosti?

Tisti, ki pozivajo k bojkotu, pa v sporočilih, ki jih najdemo po mestu, trdijo, da se pivovarna zapira zaradi grabežljivosti po večjem profitu:

»Prišel je Heineken, poln velikih besed, obljub, zagotovil … Kot tudi že drugod, je seveda vse to ob prvi priliki povozil in v grabežljivosti po večjem profitu, bo sedaj Union zaprl. Sedaj naj bi ga delali v Laškem.«

Kot primer Heinekenove grabežljivosti, navajajo zgodbo pivovarne Padavena v severni Italiji. Od leta 1897 je ta pivovarna varila pivo, povečevala proizvodnjo, delovala lokalno, postala ena največjih v Italiji. Kupil jo je Heineken in po nekaj letih zaprl obrat v kraju Feltre. 

»Delavci tam so se borili in ne nazadnje tudi zasedli tovarno in izsilili dogovor,« ustvarjalci sporočila podajo primer dobre prakse. Pivovarna po tem sicer deluje v manjšem obsegu, a ji gre dobro, »regija živi«, so zapisali.

Ustvarjalci sporočil, ki so pripeta na različne ograje po mestu, menijo, da Heineken uničuje pivo, kaže svojo ignoranco in »nenazadnje dokazuje, da o pivu ne ve nič«. Podjetje naj bi, po njihovih besedah, poganjal le pohlep po večjem dobičku.

»S spoštovanjem – Union je boljši od Laškega«

»S spoštovanjem in zavedanjem, da Laščani zagotovo znajo in zmorejo variti dobro pivo, pa seveda Union ne more biti varjen v Laškem. To preprosto ne gre. Ker vsi vemo, osnova vsakega dobrega piva je voda,« so še zapisali v pozivu k bojkotu in dodali, da je voda najboljša iz pipe in ne iz plastenke.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Bravo mostiščarji ... se strinjam ... mi na Štajerskem pijemo Zlatorog in ščijemo Union ...

Danvid (nepreverjen)

A to pa nebi rekel'Union je dost boljše pivo kot Zlatorog. *, včasih je bilo drugače 'dokler niso pohlepneži vode zamenjal pa še kaj drugega.Na Štajerskem še po večini pije Union to je javno znano' no se že najdejo kaki zapiteži, ki jih ne moti glavobol po Laškem'v glavnem pa se pije Union. Resnica, ki boli.

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

Zlatorog ni za otroke ... in strinjam se s tem, da se sedaj Zlatorog pije tudi v Ljubljani ... so prjatli na žmah pršli ...

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Bedarija, normalno da lahko. Take bedarije si lahko samo ljubljanska rit izmisli.

Danvid (nepreverjen)

Stalna praksa'kupiš in uničiš'pa je več prostora zame.

Rakotvorci (nepreverjen)

youtube.com/watch?v=iHz3lKkiO78

Kelnarovic (nepreverjen)

Union je zakon

Za slovenske delavce (nepreverjen)

Proti kapitalistom Heineken ... gdor krade in zatira slovenski narod naj u pekel pade

In reply to by Kelnarovic (nepreverjen)

Ajgor (nepreverjen)

Z napravami v Unionu ni nič narobe. Po nekih podatkih stoji za vsem skupaj verska skupnost v neposredni bližini Uniona, ki ima roko že položeno na to zemljišče in načrtuje agresivno širitev....Ker gre za občutljivo temo (seveda z visokimi provizijami), ljudstvu za začetek plasirajo zgodbice o okvari naprav in polnjenju v Laškem. V roku 10-ih let pričakujte na območju današnjega Uniona ...khm...."pravico do verske izpovedi"...

Starejše novice