Vse do nedelje poteka preventivna nacionalna akcija Hitrost, mariborski policisti pa prav danes poostreno nadzirajo hitrost vožnje in rabo mobilnih telefonov med vožnjo.

Prehitra vožnja sodi med najpogostejše vzroke prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. V poletnih mesecih, ko je promet povečan, daljše poti pa so pogostejše, je na cestah potrebna še dodatna previdnost, opozarjajo na Policijski upravi Maribor.

Vse do nedelje, 24. junija, poteka preventivna nacionalna akcija Hitrost, mariborski policisti pa bodo poostreno nadzirali hitrost in rabo mobilnih telefonov med vožnjo prav danes.

Lani zaradi neprilagojene hitrosti 399 nesreč

Zaradi neprilagojene hitrosti se je lani na območju Policijske uprave Maribor zgodilo 399 prometnih nesreč, kar je pet odstotkov manj kot leto prej, ko jih je bilo 421. V teh prometnih nesrečah je 8 udeležencev umrlo, 28 pa je bilo hudo poškodovanih. V povezavi s problematiko hitrosti izstopa tudi vožnja pod vplivom alkohola, opozarjajo mariborski policisti. Delež alkoholiziranih povzročiteljev je pri prometnih nesrečah zaradi neprilagojene hitrosti v letu 2017 znašal 20,1 odstotkov.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pepe (nepreverjen)

Pravilno kar naj.

policijski izkupički (nepreverjen)

Starejše novice