Minister za zdravje Tomaž Gantar je državljanom svetoval vrnitev v domovino, da se izognejo gneči.

Zdravstveni minister Tomaž Gantar Slovence, ki dopustujejo na Hrvaškem, poziva, naj se čim prej vrnejo domov.

»V izogib gneči državljanom svetujem povratek v domovino,« je zapisal tudi na družbenem omrežju Twitter.

»Smo enotnega mnenja, da bi bila potrebna uvedba karantene za povratnike brez izjem,« je včeraj zvečer dejal za Televizijo Slovenija. Odločitev glede karantene naj bi bila sprejeta do petka, z možnostjo nekaj dni za povratek v Slovenijo.

Zdravstveni minister je po poročanju STA državljane še pozval, naj, če le imajo možnost, nekaj dni ob povratku s Hrvaške ostanejo izolirani. Posebej je to priporočil zdravstvenim delavcem in zaposlenim v domovih starejših.

Karanteno za vse povratnike podpira tudi notranji minister Aleš Hojs, ki je v ponedeljek za Televizijo Slovenija povedal, da se bo zavzemal za to, da bi karantena veljala za vse povratnike iz Hrvaške.

Gantar je zavrnil možnost, da bi karanteno uvedli le za populacijo mlajših, prav tako je zanikal možnost selekcije povratnikov s Hrvaške glede na to, ali prihajajo iz bolj ali manj ogrožene regije zaradi okužb, poroča STA.

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah po opravljenih 990 testih potrdili 85 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Vodja hrvaškega zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je sicer v ponedeljek dejal, da se Hrvaška ne bo znašla na slovenskem rdečem seznamu, dokler ne bo imela 40 okuženih na 100.000 prebivalcev v štirinajstih dneh.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Yery (nepreverjen)

Sedaj ko so ta glavni doma politikari pa delajo gužvo .Ko so pa oni bili pa je bilo vse ok.Sedaj pa navadni narod prekinit dopust pa domov ,ker prej ni bilo korone sedaj ko pa ste vi na norju pa je .Groza

Dragan Krstić (nepreverjen)

Veliki vodja bo jeseni moral pojesti zelo grenko župo zaradi neukrepanja na južni meji. In prav je tako.

Yery (nepreverjen)

takoj ukiniti brezposelnim podporo
pa boste videli kako bo gamad delala
samo za hrano
Kriv je Janša da tem brezposelnim kurčevičem
da podporo
Naj gredo na ceste pobirat piksne ki jih pošten folk meče naokrog iz avtomobilov
naj gredo na njive in travnike in sadovnjake in plantaže in kamnolome
Naj si svoj kruh zaslužijo
ne pa da jih mi hranimo kot prašiče v štali
Lepo je rekel druže Tito
Kdor ne dela na ne je

Haja (nepreverjen)

Samo Janša jim daje podporo? Prej je niso prejemali?

In reply to by Yery (nepreverjen)

Anonimni (nepreverjen)

Včasih je boljše tiho bit, kot pa traparije pisat. Potem pa še taki človek zahteva "svoboda govora" ... To ni svoboda govora. To so grobe žalitve.

In reply to by Yery (nepreverjen)

Yery (nepreverjen)

citiram nova 24

Skorajda ni nikogar, ki ne bi poznal zdravnika Riharda Knaflja, ki so ga snovalci oddaje Tarča tako kot “žvižgača” Ivana Galeta, povzdignili v nebo za namene diskreditiranja dela vlade v povezavi z nabavo zaščitne opreme. Kljub njihovemu vztrajanju, da naj bi šlo za neodvisnega strokovnjaka, ki je ocenjeval ponudbe za zaščitno opremo in je naročene ventilatorje pri podjetju Geneplanet označil kot neustrezne, je kaj kmalu postalo jasno, da ima povezave s stranko LMŠ. V nadaljevanju je sledilo zaskrbljujoče odkritje portala Siol, da je Knafelj v bistvu navijal za dobavo ventilatorjev znamke Bellavista, ki so jih označili kot nevarne. Sedaj pa je še celo Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke s šestimi odločbami začasno prepovedala uporabo 46 ventilatorjev Bellavista 1000.

Navijac (nepreverjen)

Ce bo ok a naj se pove kdaj pa se bodo sprostli potem ukrepi in ob kaksnih pogojih?

Starejše novice