Elektro Maribor opozarja na nepridiprave, ki obiskujejo stanovanja ljudi in se lažno predstavljajo za njihove zaposlene.

V preteklih dneh so na Elektru Maribor zaznali ponoven pojav nepoštenih poslovnih praks. Nepridipravi uporabnike obiskujejo na domu in jih zavajajo.

Kako prepoznati znake prevare? 

Elektro Maribor pojasnjuje, da se z lažnim predstavljanjem, da so zaposleni pri Elektro Maribor, neznanci vstopajo v stanovanja ter »preverjajo elektriko« in pridobivajo podatke o števcu oziroma električnem priključku.

Od uporabnikov nepridipravi zahtevajo podatke o merilnem mestu, porabi, zadnji račun za dobavo električne energije, pregled električnega števca. Prepričujejo jih v podpisovanje pogodb ali pa želijo opraviti anketo.

V primeru, da uporabniki ne podpišejo pogodbe, neznanci začnejo groziti, da bodo v tem primeru deležni slabše storitve. Prav tako zagrozijo z odklopom elektrike v primeru nepodpisa pogodbe

»V primeru, da odklonite sodelovanje postanejo neznanci nemirni in nespoštljivi,« pojasnjujejo na Elektru Maribor in vsem svojim uporabnikom svetujejo previdnost. 

Kot pojasnjujejo, sodelavci družbe Elektro Maribor sicer na terenu trenutno res izvajajo vzdrževalna dela ter odčitavanje števcev, a imajo s seboj vedno dokumente za identifikacijo.

V primeru, da uporabniki podvomijo, da gre res za zaposlenega v družbi Elektro Maribor, jim zato svetujejo, da zahtevajo identifikacijo. 

Odjemalce prosijo, da jih o obisku posameznikov, ki se bodo predstavljali kot zaposleni v družbi Elektro Maribor, pa tega ne bodo želeli ali mogli dokazati z ustreznimi dokumenti, obvestijo na elektronski naslov [email protected] ali na brezplačno telefonsko številko 080 2101. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tesla (nepreverjen)

Kot pojasnjujejo, sodelavci družbe Elektro Maribor sicer na terenu trenutno res izvajajo vzdrževalna dela ter odčitavanje števcev, a imajo s seboj vedno dokumente za identifikacijo......torej možno je vse tudi pritiski na stanovalce .

Rival (nepreverjen)

Hvala za opozorilo. Sedaj če mi kdo pride glede elektrike bo pač doživel klasičen KO.

Starejše novice