Mariborska vstopna točka za odrasle bolnike s sumom na okužbo s covid-19, kjer opravljajo testiranja z brisom, se seli iz prostorov Zdravstvene postaje Tezno na novo lokacijo ob zdravstveni postaji Nova vas na Cesti proletarskih brigad.

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor na lokaciji Ceste proletarskih brigad 71, ob Zdravstveni postaji Nova vas, pripravlja novo lokacijo vstopne točke za obravnavo in odvzem brisov pri odraslih bolnikih s sumom na okužbo s koronavirusom.

Na lokaciji Ceste proletarskih brigad 71 so že namestili štiri bivalnike in bodo tam v ponedeljek, 21. septembra, odprli vstopno točko za obravnavo in odvzem brisov pri bolnikih s sumom na okužbo s koronavirusom. 

Lokacija je bila, kot so sporočili, izbrana kot najbolj ustrezna, saj se ob njej nahaja Zdravstvena postaja Nova vas z vso potrebno zdravstveno infrastrukturo. Na tej enoti deluje večje število zdravstvenih delavcev, ki zagotavljajo zdravstveno in zobozdravstveno oskrbo odraslih in otrok, na lokaciji se nahaja tudi laboratorij za odvzem krvi.

Zdravstveni dom bo na vstopni točki zagotovil infrastrukturo in osebje, ki bo odvzelo bris osebam, pri katerih je jasno izražen sum, da gre za morebitno okužbo s koronavirusom in hkrati potrebujejo tudi pregled s strani zdravnika, ob tem pa bo organiziran tudi tako imenovani 'drive in' sistem za odrasle in šolarje, ki omogoča hiter odvzem brisa brez pregleda in zapuščanja osebnega vozila. S tem dodatno preprečujejo možnost kontakta in prenosa okužbe.

Točka je namenjena bolnikom, pri katerih se lahko pojavi sum na okužbo s koronavirusom in živijo na območju Mestne občine Maribor, sosednjih občin in občin z območja Lenarta in Slovenske Bistrice.

Ponovno poudarjajo, naj bolnik, ki sumi na okužbo s koronavirusom, najprej pokliče osebnega zdravnika, ne prihaja v ambulanto in doma počaka na nadaljnja navodila. V času nedelovanja ambulante družinske medicine lahko bolniki pokličejo ambulanto za splošno nujno medicinsko pomoč na številko 02 333 18 09.

Vstopna točka bo delovala do spremembe epidemiološkega stanja v državi. Na lokaciji Zdravstvene postaje Tezno bo še vedno delovala vstopna točka za pediatrijo, zobozdravstvo in ginekologijo. 

»S selitvijo vstopne točke si želimo zagotoviti boljše pogoje za delo in možnost zagotavljanja odvzema večjega števila brisov brez čakalne dobe,« dodajajo. 

Na vstopni točki so do 18. septembra 2020 testirali 13.014 ljudi, od teh je bilo 359 oseb pozitivnih na covid-19 . 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice