Glavna avtobusna postaja Maribor je bila svoj čas ena najsodobnejših v vsej Evropi. Po 30 letih ji ugled krnijo zanemarjeni in zapuščeni prostori.

Sedanja podoba glavne avtobusne postaje Maribor letos 'praznuje' 30 let. Novembra 1989 je ob otvoritvi veljala za arhitekturni presežek ne samo v nekdanji skupni državi, temveč je bila takrat tretirana kot ena od najlepših in najsodobnejših avtobusnih postaj v vsej Evropi. A po 30 letih jo kljub manjšim popravkom počasi najeda zob časa.

Rast prometa

Na postaji so se menjavali številni upravniki, od leta 2012 pa z objektom upravlja Snaga. S prometnim delom upravlja Marprom, ki je v letu 2018 naštel nekaj več kot 138.000 prometnih dogodkov. V primerjavi z letom prej so zabeležili 5-odstotno rast, kar 86,5 odstotkov prometa zabeležijo z javnim potniškim prometom, mednarodni linijski promet prispeva slabih 12 odstotkov.

Mariborska avtobusna postaja se ponaša s 25 pokritimi peroni za avtobuse in 16 odstavnimi peroni. Poleg tega je še urejen prostor za štiri avtodome in tri polnilne postaje za električne avtomobile, ki so del projekta Car sharing.

Povezali avtobusno postajo z železniško

Postaja je bila v zadnjih letih deležna določenih popravkov. V 2013 je bila obnova predvsem vizualna, saj so očistili in prepleskali prostore ter obnovili klopi. V lanskem letu pa je izvedla sanacija celotne strehe, ki je stala slabega pol milijona evrov. Uredili so tudi dolgo pričakovane stopnice, ki avtobusno postajo povezujejo z železniško.

Zapuščen in zanemarjen del postaje

Mestna občina Maribor za avtobusno postajo na letni ravni nameni 40.000 evrov, 'življenje' na postaji pa nekoliko krnijo zapuščeni prostori v atriju.

»Največja težava je stanje podhoda in poslovnih prostorov v atriju, ki so že dalj časa zapuščeni in zanemarjeni,« priznavajo na mariborski občini. »Gre za etažno lastnino, kjer je zraven lastništva MO Maribor pristno tudi privatno lastništvo. Zaradi določenih stečajnih postopkov gospodarskih subjektov je nemogoče izvesti prepotrebno obnovo in vzdrževanje,« dodajajo. Tako zaenkrat ni na vidiku nobena konkretnejša prenova avtobusne postaje.

Članek je nastal v sodelovanju s časnikom Delo.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kozmonavt (nepreverjen)

Zakaj bi bila postaja izjema ? Maribor je mrtvo mesto .......pojdite po mestu po 18 uri !

komunist lojz (nepreverjen)

že takrat je bila pravo arhitekturnosranje,,sedaj pa je sraje na kubik

Starejše novice