Fotografija je simbolična.
To soboto, 16. novembra, bodo na tržnici Tabor svojo drugo priložnost dobile vse stvari, ki jih povezujemo z zimo in božično-novoletnimi prazniki.

Po petih uspešnih dogodkih, poimenovanih Druga priložnost, je čas še za letošnjo zadnjo - vsebinsko povsem praznično in zimsko obarvano.

Prodati ali kupiti bo mogoče smuči, sanke, pancerje, kape, šale, rokavice in podobno, pa tudi božična drevesca, okraske, jaslice in ostalo praznično dekoracijo.

»Druga priložnost je dogodek, ki ga lahko izkoristimo vsi, ki imamo doma v omarah, na podstrešju ali v kleti kakšne uporabne predmete, ki jih ne uporabljamo in potrebujemo več, so pa te stvari še zmeraj uporabne. Po statističnih podatkih vsak Slovenec letno zavrže do 10 kilogramov še uporabnih stvari,« so opozorili v mariborskem podjetju Snaga, organizatorju dogodka.

Vir: Mariborske tržnice, Facebook

Na tržnici Tabor bo vsak dobil ustrezno prodajno mesto, za katerega bo plačal simbolično najemnino. Zaželena, ne pa tudi nujna, je predhodna prijava prodajalcev. V primeru, da se bomo soočali s prostorsko stisko, bodo imeli prednost tisti prodajalci, ki so s prijavo svoj prihod predčasno najavili.

Ta sobota bo tako namenjena druženju, dišala bo po zimi in praznikih. Pogreti se bo mogoče z brezplačnim čajem. Prijetno s koristinim; odgovorno trajnostno potrošništvo in zmanjšavanje količine nastalih odpadkov. Povprečen Mariborčan namreč letno proizvede več kot 150 kilogramov smeti.
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice