Mestna četrt Center kmalu dobiva nove prostore, ki jih bodo lahko uporabljali tudi krajani za svoje prostočasne dejavnosti in društva. A še pred tem imajo krajani možnost sodelovati pri izbiri arhitekturnih rešitev, ki so jih pripravili študentje.

Na Mestni četrti Center so si že dalj časa prizadevali, da bi sedež osrednje mestne četrti preselili na novo lokacijo. Trenutno se sedež namreč nahaja v Hiši druženja na Meljski cesti, na mestni četrti pa si želijo, da bi prostore dobili bližje središču mesta. 

Njihova prizadevanja se bodo kmalu uresničila. V prihodnje bo sedež Mestne četrti Center na Miklošičevi ulici 4-6.

Na lokaciji bodočega sedeža so danes predstavili arhitekturne in oblikovalske rešitve za prenovo poslovnih in skupnostnih prostorov. 

Kot je povedal Sašo Drobnak, predsednik sveta mestne četrti želijo krajanom ponuditi kakovostne večnamenske prostore, ki jih bodo uporabljali za svoje prostočasne dejavnosti in društva. »Ne gre samo za skupnostne prostore, gre tudi za informacijsko pisarno, ki bi jo radi postavili bolj v funkcijo ljudem, da bi postala most med krajani in občino.«

Krajani na predstavitvi podali svoje ocene in komentarje

Novi prostori bodo namenjeni predvsem krajanom, zato že pri njihovem načrtovanju računajo na sodelovanje bodočih uporabnikov. 

Obiskovalci so na predstavitvi tako lahko ocenili predstavljene rešitve, podali svoje komentarje in s tem pripomogli pri končnemu izboru. Ogledali so si lahko 12 kreativnih rešitev, ki so jih pripravili mariborski študentje. 

Podžupan Mestne občine Maribor Gregor Reichenberg je povedal, da ga veseli, da je mestna četrt k sodelovanju povabiti študente. Dodaja, da so novi prostori del prenove Slomškovega trga. 

Idejne zasnove pripravili študentje mariborske fakultete

Vse idejne zasnove za nove prostore Mestne četrti Center so pripravili študentje arhitekture iz mariborske Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, pod strokovnim vodstvom mentoric in s sodelovanjem članov sveta mestne četrti. 

»Verjamemo, da lahko z izbranim pristopom spodbudimo študentsko kreativnost in mladim omogočimo, da se vključijo v reševanje izzivov v naši skupnosti,« je povedal Drobnak. Študentje, ki so sodelovali, so iz tretjega letnika, sodelovali so tudi Erasmus študentje.

Profesorica in mentorica Kaja Pogačar se je zahvalila za priložnost projektiranja: »To je ena neprecenljiva izkušnja.« Kot pravi, je načrtovanje pravega projekta nekaj čisto drugega, kot projektiranje v virtualnem okolju. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice