Spoznajte najboljša spletna mesta za stave ter stavnice za rokomet v Sloveniji in preverite pravila za stave pri rokometu.

Rokomet sodi med najbolj priljubljene športe v Sloveniji. Uspehi slovenskih klubov in reprezentanc so primerljivi z največjimi in najboljšimi ekipami, zato je povsem razumljivo, da je rokomet med najbolj spremljanimi športi v državi.

Prav tako so priljubljene tudi športne stave rokomet, saj je ponudba iz leta v leto večja, ker je tudi število odigranih tekem večje. Klubi igrajo tekme tako v domačem prvenstvu, kot tudi v mednarodnih tekmovanjih.

Število teh se je v zadnjem obdobju povečalo, saj je poleg evropskih pokalov aktivnih tudi večje število regionalnih lig in pobud. Ker pa velika ponudba še ne jamči garancije za vaš uspeh, smo za vas pripravili kratek pregled najboljših stavnic na rokomet in nekaj nasvetov, kako staviti na rokomet.

V spodnjem članku boste lahko tudi prebrali:

 • zgodovina športnih stav na rokomet;
 • pogosto zastavljena vprašanja in odgovori;
 • izbira najboljše stavnice za rokomet;
 • najboljših pet stavnic za rokomet;
 • kako staviti na rokomet;
 • plačilne metode za športne stave na rokomet v Sloveniji.

Zgodovina športnih stav na rokomet

Skozi zgodovino lahko najdemo nekaj primerov igranja igre, ki spominja na rokomet. Prve omembe in poslikave najdemo že iz časa antične Grčije ali pa časa Rimljanov.

Brez težav si lahko predstavljamo, da je tudi Asterix igral rokometu podobno igro proti rimskim legionarjem. Kljub temu pa tedaj šport še ni bil razvit v moderni, današnji obliki in različici. Zapise o igranju športa, ki spominja na rokomet pa zasledimo tudi v srednjem veku in sicer v Franciji.

Ob začetku 19. stoletja so igro poznali na Danskem, na Češkem in v Nemčiji ter Ukrajini. Podobno, kot tudi ostali ekipni športi z žogo, kot sta nogomet ali košarka je tudi rokomet uradno nastal ob koncu 19. stoletja.

Prva rokometna pravila smo dobili šele leta 1906 na Danskem. Kljub temu pa je uradni rojstni dan rokometne igre 29. oktober 1917, ko so bila v Berlinu predstavljena posodobljena pravila.

Rokometaši so nato več kot 30 let igrali ta šport v popolnem amaterizmu. Športne stave na rokomet so tedaj potekale izključno v neformalni in ilegalni obliki med člani različnih družb.

Z razvojem športa je napredovala tudi priljubljenost stav na rokomet, ki pa še danes ne dosega ponudbe in priljubljenosti, ki jo dosegajo drugi športi, predvsem nogomet, pa tudi košarka in ne nazadnje tudi hokej.

Rokomet v Sloveniji po stavniški ponudbi zaostaja in caplja za nogometom in košarko, po rezultatskih uspehih pa sodi med najboljše v Evropi, kjer je ta šport najbolj priljubljen in prakticiran, predvsem na severu celine.

Ponudba je vedno večja, zato so tudi možnosti za igranje stav vedno večje. 

•    Ali ste vedeli, da je po svetu več kot 27 milijonov registriranih igralcev in igralk?
•    Ali ste vedeli, da sta dva slovenska kluba igrala v finalu Lige prvakov, to sta bila Slovan (1981) in Celje (2004)?
•    Ali ste vedeli, da je bila Rokometna zveza Slovenije ustanovljena leta 1949?
•    Ali ste vedeli, da je RK Krim kar petkrat igral v finalu Lige prvakinj in dvakrat osvojil lovoriko (2001 in 2003)?

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori

1. Ali lahko na rokomet stavim z mobilnega telefona?

Seveda, do vseh stavnic je danes mogoče dostopati preko mobilnih naprav, številne stavnice ponujajo tudi mobilne aplikacije za lažjo uporabo njihove spletne strani.

2. Koliko tekem odigrajo ekipe v ligi prvakov in ali lahko stavim na vse tekme?

Tako je, Liga prvakov je najbolje zastopano tekmovanje, kjer lahko stavimo na vse tekme. V Ligi prvakov nastopa 16 ekip, ki so razdeljene v dve skupini, kjer vsako moštvo igra z vsakim doma in v gosteh. V skupinskem delu vsaka ekipa odigra 14 tekem, nato sledijo izločilni boji, kjer ekipe do finala odigrajo največ šest tekem.

3. Ali lahko pri igranju rokometnih stav dobim brezplačne stave?

Da, praktično vse stavnice nudijo strankam tudi brezplačne stave za posamezne rokometne tekme in dogodke.

4. S katero stavo naj začnem, če še nikoli nisem igral stav na rokometne tekme?

Za začetnike je najlažja izbira stava na končni rezultat, saj gre za preprosto stavo in najenostavnejšo izbiro za začetnike.

5. Katere plačilne metode lahko uporabim za igranje stav na rokometne tekme?

Za polnjene računa lahko uporabite vse priljubljene plačilne metode, ki jih omogoča vaša najljubša stavnica.

Izbira najboljše stavnice za rokomet

Kot že omenjeno v prejšnjih odstavkih, je rokomet glede ponudbe in stavnih možnosti nekoliko skromnejši od košarke, hokeja ali nogometa. Kljub temu pa lahko najdemo stavnice, ki imajo bogato ponudbo za športne stave rokomet.

Glavno vodilo pri izbiri vaše stavnice mora biti ponudba dogodkov in tekem, ki jih ponuja stavnica. Dobre stavnice, z razliko od povprečnih stavnic, ponujajo bogat in ažuren izbor dogodkov ter nudijo veliko število rokometnih stav v živo.

Športne stave rokomet v živo so torej pomemben dodatek, ki posamezno stavnico loči od konkurentov. Kljub temu pa so danes stave v živo že tako razširjene, da jo enostavno mora ponujati vsaka spletna stavnica. Razlike se poznajo na številu dogodkov, ki jih te nudijo svojim strankam.

Poleg ponudbe je pomemben tudi izgled. Videz stavnice in uporabnost spletnega mesta predstavlja pomemben dejavnik pri igranju stav. Na nepregledni stavnici, kjer boste potrebovali veliko časa za športne stave in iskanje rokometnih rezultatov, boste izgubili tudi obilico živcev. Zato pri športnih stavah v rokometu velja, da manj je več.  

Preprostejše spletne strani z malim številom slik so tiste, ki načeloma delujejo najhitreje. Pri dokončni izbiri najboljše stavnice za vaše potrebe je pomembno v obzir vzeti tudi uporabnost, dostopnost ter praktičnost na mobilnih in tabličnih napravah. Danes zaradi hitrega tempa življenja večino službenih ali šolskih obveznosti opravimo kar preko mobilnih naprav.

Zato vrhunske stavnice ponujajo svoje mobilne aplikacije za uporabnike Android in iOS sistemov. Četudi posamezna stavnica nima mobilne aplikacije, to še ne pomeni, da njena spletna stran ni lahko dosegljiva in zelo uporabna za mobilne uporabnike.

V vsakem primeru pa velja pred dokončno odločitvijo pregledati dizajn in izgled posameznih stavnic, ki se uvrstijo v ožji izbor ter nato izbrati tisto, ki se najbolje prilega vašemu okusu.

Vse stavnice, ki ponujajo športne stave rokomet za svoje uporabnike in stranke omogočajo koriščenje različnih bonusov in promocij.

Pogoji koriščenja se razlikujejo med posameznimi stavnicami, poleg tega pa so določeni bonusi časovno omejeni. Zato vam priporočamo ogled našega pregleda stavnic, kjer boste lahko našli aktualno ponudbo bonusov in promocij, ki jih posamezna spletna stavnica ponuja.

Naslednji pomemben vidik, a ne odločilni, pri izbiri stavnice je ponudba plačilnih metod ter pomoč uporabnikom. V kolikor ste vajeni, da vse stvari na spletu opravljate s pomočjo ene plačilne metode, ki pa jo vaša izbrana stavnica ne omogoča je vredno premisliti, ali je to res najboljša izbira za vas.

Morda pa je le čas, da v svoj nabor spletnih plačilnih metod dodate še kakšen način plačevanja. Poleg tega je uporabniška podpora v primeru težav odločilni faktor. V kolikor boste naleteli na težavo boste zelo zadovoljni, če bo vaša stavnica ponujala ažurno in kompetentno podporo.

Dobra podpora uporabnikom je ključna v primeru težav, zato je bolje, da tudi o tem razmišljate pred dokončnim izborom spletne stavnice za rokomet Slovenija.

Najboljših pet stavnic za rokomet

Ponudba stavnic, ki omogočajo stave na rokomet je relativno velika, a kljub temu ne dosega razsežnosti, ki jo dosega nogomet ali košarka.

Spodaj smo za vas izbrali pet spletnih stavnic, ki spadajo med najboljše za igranje rokometnih stav.

 • Bet365
 • Unibet
 • William Hill
 • 20Bet
 • Marathonbet

Bet365

Če iščete najboljšo stavnico za športne stave na rokomet je Bet365 pravi naslov za vas. Bet365 ponuja odlične in visoke kvote pred pričetkom tekem, hkrati pa ima zelo pestro ponudbo, saj lahko dnevno izbirate med več kot 28 različnimi tekmovanji in ligami.

Poleg tega pa nudijo tudi nekatere prenose tekem v živo. Žal pa ni vseh tekmovanj na voljo v neposrednem spletnem prenosu, kjer najbolj v oči bode nemška Bundesliga. V vsakem primeru pa lahko stavite tudi v živo na te tekme.

Kako staviti na rokomet?

Najpomembnejši nasvet, ki velja za vse športe na katere stavite, je ta, da stavite zgolj na ekipe, tekme ter lige, ki jih zares dobro poznate. Eksperimentiranje z eksotičnimi ligami se po navadi finančno ne obrestuje. Enako velja tudi za športne stave rokomet.

Če še nikoli niste igrali stav na rokomet je priporočeno, da sprva spremljate nekaj tekem ter se podrobno spoznate s pravili in potekom igre.

Na začetku gotovo velja, da je najbolje če igrate na stave na končni rezultat. Večina spletnih stavnic namreč ponuja zgolj dve možnosti za stavo na končni rezultat, saj so remiji v rokometu zelo redki. Zato so tudi kvote na neodločen izid, na stavnicah, ki to nudijo, visoke.

Med priljubljene stave rokometa v Sloveniji so tudi kombinacije stave, ki vključuje stavo na polčas in stavo na končni rezultat. Univerzalnega dobitnega pravila seveda ni, velja pa poskusiti s stavo, da bo polčas dobila ekipa, ki pred srečanjem ne velja za favorita, na koncu tekme pa bo slavila ekipa, ki je pred dvobojem bila favorit.

Pri rokometu z izjemo največjih tekmovanj ni mogoče igrati stave na igralce, tako kot je to ustaljena praksa pri košarki ali nogometu. Ker pa ima v rokometu golman eno od ključnih vlog, velja pred posameznim dvobojem preveriti formo vratarjev, saj lahko ti z izjemnimi obrambami sami preobrnejo rezultat tekme.

Dobri golmani pa načeloma predstavljajo tudi večjo garancijo za uspeh stave na under pri opciji stave na over/under. Pri številnih tekmah širom Evrope je v prvem polčasu doseženih manj golov, kot v drugem. Saj se ekipam zgodi, da gredo v tekmo s strelskim krčem, so deležne strelskega mrka ali pa zgolj niso pripravljene tvegati z igranjem brez golmana, ker je pred ekipama še dolga tekma.

Stavnice pa seveda ponujajo tudi igranje stave na število golov in točen rezultat. Ker v rokometu zaradi relativno velikega števila zadetkov po navadi slavi favorit je gotovo bolje izbrati možnost, da bo srečanje dobila ta ekipa.

Vsota golov pa je močno odvisna od dnevne strelske forme, razigranosti nasprotnega vratarja in sodniških odločitev, kot so izključitve, sedemmetrovke ali odvzem žoge zaradi zavlačevanja.

Tudi v rokometu pa lahko stavite na možnosti, ki so zgolj plod naključja in sreče, ne pa poznavanja igre. Semkaj spada stava na sodo ali liho število zadetkov na tekmi. To je čisto ugibanje, zato se tovrstni stavi raje odpovejte. 

Plačilne metode za športne stave v Sloveniji

S pojavom kriptovalut se je tudi število plačilnih metod, ki jih lahko uporabite na spletu, in tudi pri igranju stav, povečalo.

Športne stave rokomet lahko igrate z vrsto najrazličnejših plačilnih metod. Ne glede na pestro ponudbo pa ostaja trdno zakoreninjeno dejstvo, da ljudje še vedno v največji meri uporabljamo klasične plačilne metode, kot so bančne kartice in spletne denarnice.

Stave na rokomet v Sloveniji lahko igrate s pomočjo številnih plačilnih metod, namreč stavnice v povprečju ponujajo vsaj osem plačilnih načinov in metod. Rokomet stave lahko igrate nemudoma po nakazilu sredstev na vaš račun.

Najbolj priljubljene metode so:

 • Paysafecard: Ponuja varno plačilo s pomočjo predplačniške kartice, ki jo lahko kupite v na številnih prodajnih mestih.
 • PayPal: Varna in zanesljiva elektronska denarnica, ki omogoča takojšnje transakcije.
 • Visa: Zelo priljubljena plačilna metoda, ki omogoča tudi hitro izplačilo dobitkov.
 • Neteller: Omogoča hitro in varno plačevanje s pomočjo elektronske denarnice.

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori

1. Ali lahko na rokomet stavim z mobilnega telefona?

Seveda, do vseh stavnic je danes mogoče dostopati preko mobilnih naprav, številne stavnice ponujajo tudi mobilne aplikacije za lažjo uporabo njihove spletne strani.

2. Koliko tekem odigrajo ekipe v ligi prvakov in ali lahko stavim na vse tekme?

Tako je, Liga prvakov je najbolje zastopano tekmovanje, kjer lahko stavimo na vse tekme. V Ligi prvakov nastopa 16 ekip, ki so razdeljene v dve skupini, kjer vsako moštvo igra z vsakim doma in v gosteh. V skupinskem delu vsaka ekipa odigra 14 tekem, nato sledijo izločilni boji, kjer ekipe do finala odigrajo največ šest tekem.

3. Ali lahko pri igranju rokometnih stav dobim brezplačne stave?

Da, praktično vse stavnice nudijo strankam tudi brezplačne stave za posamezne rokometne tekme in dogodke.

4. S katero stavo naj začnem, če še nikoli nisem igral stav na rokometne tekme?

Za začetnike je najlažja izbira stava na končni rezultat, saj gre za preprosto stavo in najenostavnejšo izbiro za začetnike.

5. Katere plačilne metode lahko uporabim za igranje stav na rokometne tekme?

Za polnjene računa lahko uporabite vse priljubljene plačilne metode, ki jih omogoča vaša najljubša stavnica.

Komentarji (0)

Starejše novice