Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Številni Mariborčani opažajo prelete vojaških letal nad Mariborom. Kaj se dogaja?

Bralci Mariborinfo zadnje dni poročajo o preletih vojaških letal nad Mariborom in uredništvo sprašujejo, kaj se dogaja?

Izvedeli smo, da Vojašnica generala Maistra zaradi potreb predstavitve vojaške dinamike v vojašnici uporablja manevrska in imitacijska sredstva, izvaja pa tudi prelete vojaških letal

Te lahko opažate že vse od torka, 17. maja, trajali pa bodo še vse do sobote, 21. maja.

»Za hrup se okoliškim prebivalcem opravičujemo in želimo, da nas v vojašnici obiščete, kjer vam lahko naše delo in vojaške poklice predstavimo,« so sporočili iz Vojašnice generala Maistra.

Dan odprtih vrat

Občane Maribora in domačine iz okolice obveščajo tudi o dnevu odprtih vrat v vojašnici, ki se to soboto, 21. maja, vrača po dveh letih premora.

Med 9.30 in 17.00 bo za obiskovalce na ogled oprema, vozila ter oborožitve različnih rodov in poklicev v vojski.

Obiskovalci se bodo lahko tudi praktično preizkusili tudi na različnih simulatorjih, v streljanju na air soft poligonu in si ogledali predstavitve nudenja prve pomoči. Popeljali se bodo lahko tudi v vojaških vozilih Svarun ter degustirali proizvode iz terenske kuhinje.

Dvakrat dnevno načrtujejo dinamične predstavitev, ki bodo ob 11.00 in 13.00. Pripravili pa so tudi pester zabavni program: nogometni turnir, tekmovanje v kuhanju golaža, nastop vojaške glasbene skupine Naboj in otroški kotiček.

V maju vojska sicer že tradicionalno odpira vrata vojašnic.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pajcek (nepreverjen)

Nad Mariborom nonstop letajo helikopterji kot v Vietnamu v 60 letih .
V blokih na Proletarski so že vsi gluhi .

Mestjanar (nepreverjen)

Uredništvo Mariborinfa, ponovno si preberite naslov, ki ste ga pripopali k članku! A kar vas kličejo bralci tega portala in pri vas poizvedujejo za razlago? Madona, vi pa ste player na medijski sceni. No, jaz se popolnoma nič ne čudim preletom vojaških letal in helikopterjev SLO vojske nad mestom. Času, situaciji, razmeram primerno. Mene ta hrup čisto nič ne moti. Počutim se varno, ker vem, da nas čuvajo naši vrli fantje in dekleta. Dosti bolj bi morali poudarjati svojo prisotnost med prebivalstvom v mestu in državi. Dan odprtih vrat v Vojašnici GM to soboto pa bo, predvidevam, prava paša za oči. Lepo, navdihujoče in patriotsko bo!

Iz Kamnika domna (nepreverjen)

Moraš pa biti res totalno fuknjeni da greš klicati na cajtung
Zakaj letijo vojaški fligerji
Mamina teleta bi morala poklicati ministrstvo za obrambo
Ne pa cajtung

Starejše novice