Na javni dražbi se bo 19. septembra znova znašlo premoženje Športnega centra Pohorje na Areškem in Mariborskem Pohorju, ki ga stečajnemu upravitelju Dragu Dubrovskemu še ni uspelo prodati. Izklicna cena pri 3,5 milijona evrov.

Glavni del ostalega premoženja so žičniške naprave, zemljišča in pripadajoči objekti na Arehu. To bo že šesta dražba tega premoženja, izklicna cena pa znaša 3,499 milijona evrov.

Areška smučišča so se na prvi dražbi prodajala za 11,4 milijona evrov, nato za 8,5 milijona evrov, 6,8 milijona evrov, 5,5 milijona evrov in nazadnje za 4,373 milijona evrov.

Areški del premoženja predstavljajo obe vlečnici Partizanka, vlečnice Areška, Ruška, Orel, Žigart, Vali, Kekec ter obe vlečnici Cojzarica in šestsedežnica Pisker s pripadajočimi zemljišči, objekti in opremo za zasneževanje. Ta del premoženja je na dražbi z izklicno ceno 3,499 milijona evrov, varščina pa znaša 10 odstotkov izklicne cene.

Šestič se prodaja tudi manjši del premoženja na Mariborskem Pohorju, in sicer nekaj manjših zemljiških parcel in oprema za sistem zasneževanja akumulacijskega jezera Arena. Za to je izklicna cena postavljena pri 176.900 evrov. Prodajata se tudi solastniška deleža na zemljiških parcelah med smučiščema Videc in Partizanka, ki tvorita povezovalno pot med tema smučiščema, in sicer po izklicni ceni 8.630 evrov. Ob tem je na dražbi še transformatorska postaja Glažuta po izklicni ceni 19.710 evrov in hiška, sestavljena iz treh bivalnih kontejnerjev, po izklicni ceni 3.150 evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice