Mestni svetniki pravkar sprejemajo odlok, ki bo omogočil imetnikom veljavne mesečne vozovnice javnega potniškega prometa brezplačno parkiranje na odprtih parkiriščih.

Čeprav je kazalo, da ob ponovni zaustaviti javnega potniškega prometa brezplačnega parkiranja v mestu ne bo, saj so imeli na občini v spomladanskem 'lockdownu' slabe izkušnje, pa je zdaj vseeno prišlo do kompromisa. 

Spomnimo, ob napovedi začasne ustavitve javnega potniškega prometa, ki bo napočila z jutrišnjim dnem, je minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec pozval občine, da ponovno uvedejo brezplačno parkiranje na občinskih parkiriščih.

Iz mestne uprave so nam na naše poizvedovanje minuli petek odgovorili, da tega ukrepa tokrat ne bodo ponovili. »Ljudje so puščali avtomobile na belih conah toliko časa, da so onemogočali parkiranje tistim, ki so imeli dovolilnice za svojo cono in tistim, ki so v mesto prihajali, « so pojasnili svojo odločitev.

Časovno omejeno in za imetnike vozovnice

Toda zdaj so iz kabineta župana sporočili, da je vodstvo Mestne občine Maribor izziv parkiranja rešilo na pobudo Igorja Jurišiča in predlogov ostalih mestnih svetnikov, ki so jih uskladili ta konec tedna.

»Brezplačno parkiranje bo, v kolikor bo odlok potrjen, možno od torka, 17. novembra. Vsi, ki bodo v času opravljanja svojega dela avtomobile parkirali na belih conah in želeli parkirati brezplačno, bodo morali na vidno mesto v avtomobilu postaviti veljavno mesečno vozovnico javnega potniškega prometa in parkirno uro, saj je brezplačno parkiranje omejeno na 12 ur,« so obrazložili.  
 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
JBT (nepreverjen)

Temu se rece ; TOTI IDIOTI !

Default (nepreverjen)

Cefur vlada s trdo roko

Starejše novice